Головна  →  Новини  →  28 травня 2020

Віталій Кличко показав відео, як столичні дитсадки готуються до відкриття

Столичні дитсадки, що зможуть працювати з 1 червня, готуються до відкриття і роботи в нових умовах. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції. Мер також показав відео з одного з дитсадків Києва.

«З першого червня – з дотриманням санітарних норм та суворих вимог – почнуть працювати дитячі садочки в столиці. Сьогодні заклади готуються до роботи в нових умовах. Аби перебування у садочках було безпечним для дітей, місто затвердило рекомендації щодо роботи закладів», – сказав Віталій Кличко.

Так, за словами мера, щодня вранці всім працівникам та дітям на вході повинні вимірювати температуру.

«Тих, у кого вона вища за 37,2°C – не допускають у заклад. Батьки, які приводять дитину в садок, повинні бути в масках. Усі комунальні садки забезпечені антисептиками. Діти будуть користуватися ними виключно під наглядом вихователів. У закладах заборонене використання: багаторазових рушників, м’яких іграшок, килимів з довгим ворсом. А також і працівники, і діти в приміщенні повинні перебувати тільки в змінному взутті», – наголосив Віталій Кличко.

Він зауважив, що в садочках будуть регулярно прибирати приміщення з дезінфікуючими засобами та регулярно його провітрювати. А вихователі мають більше часу проводити з дітьми на вулиці. 

Мер Києва показав відео, як в одному із садочків Печерського району – дошкільному закладі санаторного типу для дітей із захворюваннями дихальних шляхів, готуються до відновлення роботи.

Віталій Кличко зазначив, що традиційно влітку в багатьох садочках будуть робити поточні ремонти і звернувся до батьків, аби вони заздалегідь дізналися, чи буде такий ремонт у закладі, куди ходить їхня дитина, і в який садок поблизу вони можуть її перевести на цей час.

Також мер нагадав, що вже цього тижня, з 30 травня, в столиці відкриють магазини площею понад 1000 квадратних метрів, торгово-розважальні центри, почнуть працювати і готелі.

«Місто потроху повертається до звичного життя. Але ситуація хитка. І може обернутися в будь-яку сторону. Тому треба бути обережними і запроваджувати послаблення поступово», – підкреслив Віталій Кличко.

 kyivcity.gov.ua
Перейти до спискуВерсiя для друку