КМДА Київська міська державна адміністрація


4 травня 2020

Віталій Кличко: «Київ використовує для дезінфекції міських об’єктів і безпілотні технології»

Київ використовує для дезінфекції міських об’єктів і безпілотні технології – дрони. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання ЗМІ. Зокрема, таку технологію вже протестували на сміттєспалювальному заводі «Енергія» та в «Київпастрансі».

«Технологія мінімізує контакт людей з місцями ймовірного потрапляння вірусу. Ефективніше покриває площу обробки, економить час на неї. Для санобробки місто залучає дрони, які зазвичай працюють у сільському господарстві для нанесення пестицидів на поля. А сьогодні вони задіяні для дезінфекції промислових територій у місті. Для цього ми використовуємо дрони української компанії DroneUA, яка надає їх безкоштовно», – підкреслив мер столиці.

Віталій Кличко показав коротке відео про те, як відбувається дезінфекція з повітря.

Він також зазначив, що комунальні підприємства міста продовжують миття та дезінфекцію вулиць столиці в посиленому режимі.

«Щодня 55 поливомийних машин працюють на столичних вулицях. Майже 140 працівників здійснюють дезінфекцію зупинок громадського транспорту та підземних пішохідних переходів. У постійному режимі 4 тролейбусних, 4 автобусних та 3 трамвайних депо забезпечують дезінфекцію наземного громадського транспорту, що перевозить сьогодні пасажирів за спецперепустками. Також обов’язкову дезінфекцію проходить і весь спецтранспорт комунальних підприємств дорожньої сфери. Зокрема, техніка, задіяна на ремонтних роботах, евакуатори та інші спецавто», – підкреслив Віталій Кличко. 

Він також нагадав, що усі обслуговуючі організації, незалежно від форми власності, повинні здійснювати санітарну обробку житлових будинків. Для цього задіяні двірники та прибиральники, які працюють в посиленому режимі.

 kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.