КМДА Київська міська державна адміністрація


24 квітня 2020

Столична податкова служба надсилає мешканцям Києва – власникам дорогих авто податкові повідомлення-рішення щодо сплати транспортного податку в 2020 році

Відправлення податкових повідомлень-рішень буде здійснюватися до 1 липня поточного року засобами поштового зв’язку, а саме рекомендованими листами з повідомленням про вручення за місцем проживання. Сплата транспортного податку, відповідно до вимог статті 267 Податкового кодексу, має бути здійснена протягом 60 днів з дня вручення такого повідомлення-рішення.

Заступник начальника столичної податкової Оксана Малихіна зауважила, що до категорії «дорогі/елітні авто» відносяться легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати. Тобто, це авто, вартість якого перевищує 1771125 гривень. Саме за такі авто нараховується транспортний податок.

За словами Оксани Малихіної, відповідно до наявної бази оподаткування, податківцями уже сформовано та надіслано платникам 695 податкових повідомлень - рішень на суму 14,9 млн гривень.

У поточному році до столичного бюджету власниками елітних авто вже сплачено 11,3 млн гривень.

Принагідно, Оксана Малихіна наголосила на необхідності інформування ДПС фізичними особами про зміну місця реєстрації (проживання), оскільки, як було вищевказано, контролюючий орган надсилає податкові повідомлення – рішення за податковою адресою платника (місцем проживання).

Наразі, перевірити стан розрахунків з бюджетом, сплатити податки та збори платники можуть через сервіс «Електронний кабінет», який забезпечує доступ до відомостей про об’єкти рухомого та нерухомого майна. Відомості про об’єкти оподаткування (транспортні засоби, об’єкти нерухомості тощо) надходять до ДПС з відповідних реєстрів інших державних органів.

 «Закликаємо платників виконати свій громадянський обов’язок -  своєчасно та в повному обсязі сплатити податки до бюджету міста Києва» - підкреслила Оксана Малихіна.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.