КМДА Київська міська державна адміністрація


23 квітня 2020

Застосування програмних РРО розпочнеться з 1 серпня

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що термін набрання чинності Законом України від 20.09.2019 № 128 (яким запроваджувалось  застосування програмних РРО (далі ПРРО)) відповідно до  Закону України від 17.03.2020 № 533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» перенесено з 19 квітня 2020 року на 1 серпня 2020 року.

Суб'єкти господарювання зможуть використовувати ПРРО / новітні моделі для реєстрації розрахункових операцій після набрання чинності відповідних норм Закону № 128, тобто, реєстрація та застосування ПРРО, включно з новітніми моделями, набере чинності з 01.08.2020 року.

Слід зазначити, що відповідно до законодавства, процедури реєстрації ПРРО, реєстрації розрахункових операцій із застосуванням ПРРО проводитимуться на фіскальному сервері контролюючого органу.

В частині забезпечення інтеграції фіскального сервера контролюючого органу з ПРРО через програмний інтерфейс (АРІ), ДПС розроблено Опис АРІ фіскального сервера контролюючого органу.

Звертаємо увагу, що розроблений ДПС опис АРІ фіскального сервера контролюючого органу, який містить інформацію щодо режимів роботи ПРРО, включаючи офлайн, опис елементів даних, які використовуються в методах АРІ, ХML-формати розрахункового документа та фіскального звітного чека (z-звіту) тощо, було розміщено на офіційному вебпорталі ДПС та в Електронному кабінеті. Опис АРІ буде доопрацьовуватись ДПС до 1 серпня 2020 року.

Пропозиції та зауваження до опису АРІ фіскального сервера контролюючого органу можна надіслати на електронну адресу: [email protected].

За інформацією Головного управління ДПС України

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.