КМДА Київська міська державна адміністрація


15 квітня 2020

Право на податкову знижку при добровільному перерахувані (передачі) протягом карантину коштів (товарів), призначених для боротьби з коронавірусом

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що за результатами 2020 року, при реалізації права на податкову знижку відповідно до положень статті 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), платники податків зможуть включити дотакої знижки (у повному обсязі без урахування обмежень, визначенихпідпунктом 166.3.2 пункту 166.3 статті 166 ПКУ):

суму грошових коштів, або вартість:

лікарських засобів для надання медичної допомоги хворим;

дезінфекційних засобів і антисептиків;

медичного обладнання;

засобів індивідуального захисту;

медичних виробів для скринінгу хворих;

розхідних матеріалів для надання медичної допомоги;

медичних виробів, лабораторного обладнання, розхідних матеріалів, реагентів для лабораторних досліджень;

медичних виробів, лабораторного обладнання, розхідних матеріалів для інфекційних відділень, патологоанатомічних відділень тощо;

засобів особистої гігієни, продуктів харчування та/або товарів за переліком, що визначається Кабінетом Міністрів України,

які добровільно перераховані (передані)протягом карантину, що запроваджений Кабінетом Міністрів України у порядку, встановленому законом, на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19):

громадським об’єднанням;

благодійним організаціям;

Міністерству охорони здоров'я України;

іншим центральним органам виконавчої влади, які реалізують державну політику у сферах санітарного та епідемічного благополуччя населення, контролю якості та безпеки лікарських засобів, протидії ВІЛ-інфекції/ СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань;

Державному підприємству «Медичні закупівлі України»;

закладам охорони здоров’я державної та/або комунальної власності;

структурним підрозділам з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

Звертаємо увагу: зазначеною податковою знижкою за результатами звітного 2020 податкового року зможуть скористатися виключно фізичні особи – резиденти.

При цьому, загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена на суму податкової соціальної пільги за її наявності.

До податкової знижки включаються фактично здійснені витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Довідково: зазначені зміни передбачені п. 11, яким було доповнено підрозділ 1 розділу XX ПКУ відповідно до Закону України від 30.03.2020 №540-ІХ.

Головне управління ДПС у м. Києві



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.