Головна  →  Новини  →  8 квітня 2020

Кияни за опалювальний сезон зекономили 1,5 мільярди гривень завдяки зниженим нарахуванням «Київтеплоенерго» – Петро Пантелеєв

Протягом опалювального сезону кияни на гарячій воді та опаленні зекономили 1,5 мільярди гривень. У середньому київська родина за сезон теплопостачання зекономила 1600 гривень, завдяки дії так званої газової знижки. Про це під час онлайн-брифінгу сьогодні заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Нагадаю, у грудні 2019 року Постанова Кабміну № 1082 дала змогу теплопостачальним підприємствам України зменшувати нарахування за опалення та гарячу воду, застосовуючи так звану газову знижку. Підкреслюю: для підприємств, що використовують як основне паливо – природний газ. Завдяки цьому кияни, яким тепло та гарячу воду постачає комунальне підприємство «Київтеплоенерго», протягом опалювального сезону зекономили близько 1,5 млрд грн. У середньому одна київська родина зберегла 1600 гривень. У порівнянні з базовим тарифом «Київтеплоенерго» кияни за послугу централізованого опалення в середньому сплатили на 25% менше, а за постачання гарячої воли – на 23% менше», – сказав Петро Пантелеєв.

Він поінформував, що у Києві 90% житлових будинків оснащені будинковими приладами обліку і нарахування проводять відповідно до показань цих лічильників. Для решти  будинків нарахування проводять відповідно до формули, що затверджена постановою Кабміну, враховуючи температурний коефіцієнт.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку