КМДА Київська міська державна адміністрація


6 квітня 2020

Віталій Кличко: «Вулиці столиці обробляють дезінфікуючими засобами цілодобово і в усіх районах»

Вулиці столиці обробляють дезінфікуючими засобами цілодобово і в усіх районах. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«У місті щодня здійснюють миття і обробку вулиць. Роботи тривають цілодобово: вночі, вранці, протягом дня. І в усіх районах Києва. Обробляють вулиці спеціальними миючими засобами. В їх складі є компоненти, що зв’язують пилюку, бруд, бактерії і не дають їм піднятися в повітря. Також щодня миють всі зупинки громадського транспорту. Їх обробляють антисептиками. Найбільш людні зупинки обробляють двічі на день», – зазначив Віталій Кличко.

За його словами, дезінфікують і підземні пішохідні переходи в місті. Також комунальні служби обробляють дезінфекторами під’їзди в багатоквартирних будинках.

«Обробляють дезінфекторами під’їзди в будинках - ручки на дверях та вікнах, ліфтові кабіни, перила. - Місця, до яких люди торкаються найбільше. У Києві, нагадаю, 11,5 тисяч житлових будинків», – сказав Віталій Кличко.

Він також прокоментував інформацію, що поширювали в соціальних мережах, нібито міська влада планує відключити ліфти в будинках, аби зупинити розповсюдження інфекції.

«Міська влада не збирається вимикати ліфти. Зрозуміло, що на ліфтових кнопках збирається багато бактерій. Комунальні керуючі компанії, згідно графіку, обробляють ліфтові кабіни дезінфікуючими засобами. Якщо ліфт у вашому будинку не працює – це не означає, що його відключили міські служби. А означає, що є несправність і її усувають. Із заявкою щодо несправності ліфту звертайтеся в контактні центри міста 15-51 або 15-57», – наголосив Віталій Кличко.

kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.