Головна  →  Новини  →  1 квітня 2020

Микола Поворозник пояснив, що буде у Києві через ігнорування карантину

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник через соціальні мережі в чергове намагається достукатися до свідомості киян, аби вони дотримувалися введених у столиці обмежень. В інфографіці він порівняв темпи розповсюдження коронавірусної інфекції в Україні з темпами її поширення в Іспанії.

– Ані керівництво держави, ані міська влада не може протистояти епідемії коронавірусу, якщо люди не розуміють, що зараз саме той момент, коли ми всі маємо об’єднатися у протистоянні захворюванню, – написав Микола Поворозник. – Ані запроваджений у місті режим надзвичайної ситуації, ані протиепідемічні обмеження, встановлені для запобігання поширенню захворювання, не заважають багатьом людям ходити на пікніки та гуляти з дітьми на дитячих майданчиках.

 

Встановлені штрафи, передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність також не спонукають людей дотримуватися умов карантину.

 

Що б не робила міська влада, які б обмеження не були введені на території міста, яким би сучасним обладнанням ми не забезпечили медичні заклади – все це марно, якщо не дослуховуватися до простої поради: сиди вдома.

 

Шкода, що ми не вміємо вчитися на чужих помилках. Що ні приклад Італії, Іспанії, а зараз Нью-Йорку, не вчить нас сидіти вдома і без потреби не виходити на вулицю.

 

На картинці зображена ситуація із захворюваністю у випадку, якщо ми будемо продовжувати ігнорувати карантин та самоізоляцію після повернення із закордону.

 

Давайте разом протистояти інфекції: ви будете сидіти вдома, а ми спільно з лікарями робитимемо все від нас залежне, щоб змінити цю ситуацію.

vechirniy.kyiv.ua

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку