Головна  →  Новини  →  1 квітня 2020

Віталій Кличко відвідав інфекційне відділення Київської міської клінічної лікарні № 9 і оприлюднив відео звідти (+відео)

Мер Києва Віталій Кличко, як і обіцяв, продовжує перевіряти лікарні столиці, де лікують хворих на COVID – 19. Про це він повідомив під час онлайн прес-конференції і продемонстрував відео, що зняв на телефон в інфекційному відділенні міської клінічної лікарні № 9.

«Ситуацію із забезпеченням медзакладів я знаю і перевіряю. Так, вона непроста. Сьогодні проблеми з логістикою, доставкою медзасобів, з високими цінами. Нестача елементарних засобів захисту сьогодні гостра навіть у таких країнах, як США, Німеччина, Італія та Іспанія. Але ми робимо в цій ситуації все, що в наших можливостях. І надаємо картину про реальний стан справ. Я не перестану дякувати нашим лікарям і медсестрам, підтримувати їх. Бо їм сьогодні найскладніше і найнебезпечніше. Медзаклади столиці, що ми оновлюємо останніми роками, – і відремонтували вже немало, –  ще не всі мають європейський вигляд. Але наші лікарі роблять все, щоб рятувати здоров’я і життя людей. І місто продовжить розвивати медичну сферу», – сказав мер Києва.

Він підкреслив, що сьогодні місто робить все, щоб забезпечити столичних медиків усім необхідним для їх захисту. А медичні заклади – обладнанням, ліками і витратними матеріалами.

«Сьогодні в лікарнях, – зокрема, тих, де лікують хворих на коронавірус, –необхідне є. Але цих засобів потрібно багато і постійно. І ми працюємо, щоб поповнювати запаси. Наприклад, сьогодні в медзаклади буде розподілений отриманий вчора вантаж, що замовило раніше місто – 400 тисяч медичних масок, витратні матеріали. Ще очікуємо захисні костюми для лікарів, респіратори, партію тестів», – сказав Віталій Кличко.

kyivcity.gov.ua


Перейти до спискуВерсiя для друку