КМДА Київська міська державна адміністрація


26 березня 2020

Житлові субсидії на період карантину: уряд підготував новації

Громадянам, які були звільнені з роботи в період обмежувальних заходів, буде призначена житлова субсидія.

Таке рішення прийнято сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України, повідомляє Урядовий портал.

Прийнята Урядом постанова передбачає, зокрема, що для отримання субсидії громадянам, які втратили роботу в період карантину, потрібно зареєструвався в службі зайнятості як безробітні. Субсидії надаватимуться на підставі відповідних заяв та інформації центрів зайнятості щодо їх перебування на обліку.

При цьому для розрахунку житлової субсидії враховується розмір призначеної допомоги по безробіттю без урахування отриманої заробітної плати.

Також заборонено на період обмежувальних заходів припинення надання житлових субсидій. Крім того, призначатимуть житлову субсидію на наступний період усім домогосподарствам, які отримували її в опалювальному періоді 2019-2020 років, без відповідних звернень громадян. 

На період обмежувальних заходів розрахунок житлових субсидій проводитиметься з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів у зв'язку зі збільшеним вимушеним перебуванням вдома і збільшенням споживання електроенергії, природного газу, гарячої води тощо.  

Крім того, за ініціативи Міністерства соціальної політики, прийнято рішення не збільшувати базовий відсоток плати за комунальні послуги з 1 травня. 

– У нас є базовий відсоток плати за комунальні послуги – 15 %. Це так, як сьогодні нараховується субсидія. Але з 1 травня планувалось встановлення 20%. Пропонуємо залишити 15 %, оскільки ми перепризначаємо всім субсидії, а також для того, щоб не втратити соціальну спрямованість, – наголосила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

vechirniy.kyiv.ua

Житлові субсидії на період карантину: уряд підготував новації



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.