КМДА Київська міська державна адміністрація


25 березня 2020

До Єдиного центру допомоги звернулися вже 10 тисяч киян

Карантин вплинув на життєдіяльність всього міста, зокрема й на соціальну сферу. Тому у Києві був створений Єдиний центр координації дій для допомоги малозахищеним верствам населення.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

– Вчора до центру зверталась мама, яка просила забрати дитину у притулок, тому що втратила роботу. Телефонувала жінка, яка не працює, залишилась вдома із двома дітьми, а її чоловік пропив гроші. І таких випадків безліч, – зазначила заступниця голови КМДА.

За допомогою Фонду «Життєлюб» для дітей із інвалідністю, які залишаються вдома з мамами-одиначками, були закуплені продуктові набори. У кожному містились рис, гречка, вівсянка, вермішель, цукор, молоко тривалого зберігання, апельсини, лимон, шоколадки. Середня вартість одного набору – 200-250 грн. Якщо брати загальну потребу міста, підкреслює Марина Хонда, то це – величезні кошти, які не були передбачені у бюджеті. 

– Дуже вдячна мережі «Novus», яка підтвердила можливість кожного дня надавати 400-500 продуктових наборів для розвезення. Сподіваємось, що і мережа «АТБ» підтвердить свою готовність надавати продуктові набори для киян, старших за 80 років, – підкреслила Марина Хонда.

Якщо ви громадська чи благодійна організація, або представник бізнесу і маєте бажання долучитися до допомоги, звертайтеся за телефоном: 094-145-50-23. 

vechirniy.kyiv.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.