Головна  →  Новини  →  25 лютого 2020

Пенсіонерів навчили правильно користуватися Карткою киянина

Київським пенсіонерам,  учасникам проекту «Re-жим» Благодійного фонду «Життєлюб»,  розповіли про те, як користуватися багатофункціональною  банківською карткою «Картка киянина». Лекцію провів директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров. 

-Карткою киянина користується майже 800 тисяч людей. Із них 680 тисяч – це пільгові категорії населення. Решта власників, окрім банківського функціоналу, може використовувати «Картку киянина» як е-квиток. На неї можна купувати поїздки, валідувати у транспорті як Kyiv Smart Card. Кожного дня карткою у транспорті користуються близько 400 тисяч разів, – повідомив Юрій Назаров.

Також, за його словами, картка багатофункціональна та є ключем до різних електронних сервісів столиці. Через «Особистий кабінет киянина» можна авторизуватися та оплатити послуги ЖКГ онлайн, зареєструвати дитину в чергу до дитячого садка, внести улюбленця до Реєстру домашніх тварин, скористатися сервісами е-демократії – Онлайн петиції та Громадський бюджет.

Крім того, картка дає власникам можливість отримати знижки у торговельних мережах. Кияни можуть придбати продукцію ТОВ «Київхліб» зі знижкою у 20-70%, ліки КП «Фармація» за спеціальними цінами та отримують знижки у мережах «Сільпо» і «Новус». Муніципальні музеї та театри також надають знижки на вхідні квитки за наявності «Картки киянина».

Під час лекції слухачі активно ставили питання про можливості картки. У результаті учасники дійшли висновку про необхідність проведення навчання користування е-сервісами для киян.

-Пільгові категорії киян – активні користувачі міських smart-сервісів. Вони мають бажання навчитися більш ефективно використовувати інноваційні інструменти. Тому ми розробимо програму та організуємо відповідний курс, щоб кияни літнього віку могли навчитися користуватися е-сервісами, – прокоментував Юрій Назаров.

vechirniy.kyiv.ua

Пенсіонерів навчили правильно користуватися Карткою киянина

Перейти до спискуВерсiя для друку