КМДА Київська міська державна адміністрація


19 лютого 2020

Київ придбав сучасну рятувальну техніку і будуватиме пожежні депо

Столичний парк рятувальних машин поповнився новими сучасними пожежними авто підіймачами, рятувально-евакуаційними машинами, новітніми німецькими приладами для індивідуального захисту рятувальників, які зможуть за їх допомогою більше 4 годин працювати у сильно задимлених приміщеннях. Частину нового обладнання було куплено ДСНС України у м. Києві, а більшу частину – придбало місто для рятувальних загонів столиці.

Сьогодні місто передало київському гарнізону ДСНС Держслужби з надзвичайних ситуацій три телескопічні підіймачі, аварійно-рятувальний автомобіль та партію дихальних апаратів. Ще два підіймачі закуплені за державні кошти. Це машини на базі Форд та Мерседес. Цього року розпочинається нова цільова програма для рятувальників до 2022 року.

– Плануємо збудувати в столиці нове пожежне депо та оновити автомобілі й спорядження, – наголосив мер столиці Віталій Кличко. 

– Для кожного міста і його мешканців безпека є ключовою складовою існування. Не секрет, що у столиці щороку трапляється майже 4 тисячі пожеж. Щодня ми бачимо значну кількість надзвичайних ситуацій. За минулий рік було врятовано більше 1600 людей. За 4 роки ми робимо все, аби забезпечити безпеку у столиці, закуповуючи нову техніку й приймаючи допомогу від наших іноземних друзів. В минулому році ми демонстрували киянам техніку, яку надало місто Мюнхен. Купували й самі.

Зараз придбали й передаємо рятувальникам пожежні автівки з телескопічними драбинами по 31 та 53 метри та 20 апаратів автономного дихання та командно-евакуаційний пункт (автомобіль).

У столиці також є два телескопічні підіймачі на 90 метрів. А за останні 3 роки місто придбало понад сотню дихальних апаратів. У планах – продовження закупок  техніки і в цьому й у наступному році.

vechirniy.kyiv.ua

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.