КМДА Київська міська державна адміністрація


18 лютого 2020

Шляхопровід на Оболоні відкриють у травні

На шляхопроводі на перетині вулиці Богатирської з проспектом Бандери після січневого затишшя відновилися будівельні роботи.

Спеціалісти «Укртрансмосту» продовжують капітальний ремонт 400-метрової естакади. Вже укріпили прогонові споруди одної з частин шляхопроводу й на великих ділянках відновили гідроізоляцію, оновили опорні конструкції, консолі, перила пішохідного проходу. За словами будівельників, у березні, після отримання всіх належних виплат, роботи почнуться в дуже швидкому темпі. Адже з 1 травня по цій частині естакади мають запустити рух транспорту.    

За інформацією генерального директора КК «Київавтодор» Олександра Густєлєва, шляхопроводах на вулиці Богатирській починають підготовку до бетонування монолітного поясу між балками. Також встановлюють опалубку шафових стінок.

– Тепла зима допомагає дорожникам продовжувати роботи на об’єктах капітальних ремонтів. Зокрема, на шляхопроводах і мостах, – говорить Олександр Густєлєв. – На шляхопроводах на перетині вулиці Богатирської із проспектами Степана Бандери і Оболонським триває капітальний ремонт у тих обсягах, які можливі за такої погоди. Завдяки цьому ми не втрачаємо час і пришвидшуємо процес завершення робіт. За сприятливої погоди будуть проведені роботи з бетонування. Після цього можна буде повністю укладати гідроізоляцію, а згодом – і асфальт.

Які об’єкти транспортної інфраструктури відремонтують у столиці цього року, читайте в інтерв’ю Олександра Густєлєва «Вечірньому Києву».

– У столиці систематично проводимо обстеження всіх мостів і шляхопроводів, – коментує Густєлєв. – 171 об’єкт був обстежений. У місті 28 шляхопроводів та мостів знаходиться у непрацездатному стані (стан № 5). П’ять споруд нині у капітальному ремонті. В минулі роки відремонтували найбільш зношені шляхопроводи. Нагадаю, що на Оболоні в цьому році розпочнеться капітальний ремонт проспекту Героїв Сталінграда, а також на проспекті Бандери на ділянці від вулиці Йорданської до заїзду на Північний міст покладуть останній верхній шар асфальтобетону. Ця відремонтована локація успішно витримала випробування зимовими навантаженнями. Навесні розпочнемо капремонт другої черги проспекту Бандери – від вул. Йорданської до шляхопроводу на перетині вулиць Кирилівської та Олени Теліги.

Нині підрядна організація відновила роботи на незавершеній ділянці проспекту Бандери вздовж озера Вербного. Тут виконують роботи, які можливі у даний період року. Зокрема, готують ділянку в пішохідній зоні під велосипедну доріжку, проводять земляні роботи.

vechirniy.kyiv.ua

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.