КМДА Київська міська державна адміністрація


13 лютого 2020

8 березня у Києві буде без підсніжників

Як повідомляє голова постійної комісії Київради з питань екології Костянтин Яловий, рішення про заборону продажу підсніжників та пролісків, та й усіх первоцвітів постійна комісія з питань екології підтримала без вагань.

Як пояснює Яловий, підсніжники – зникаючий вид рослин, який знаходиться у Червоній книзі. Продаж квітів – незаконний. Тому сьогодні депутати проголосували за те, щоб:

  • звернутися до Нацполіції, щоб управління вжило заходи задля припинення незаконного продажу рослин;
  • звернутися до «Київського метрополітену», щоб комунальне підприємство розмістило соціальну рекламу проти знищення підсніжників, а також виголошувало відповідну інформацію по гучномовцю;
  • рекомендувати КМДА провести інформаційну роботу з підприємствами та установами щодо заборони продажу рідкісних квітів, а також розмістити таку інформацію на офіційних сайтах;
  • звернутися до «Київзеленбуду», щоб об'єднання посилило охорону первоцвітів у міських лісах;
  • звернутися до Департаменту освіти і науки КМДА з проханням провести роз'яснювальну роботу в навчальних закладах щодо важливості захисту підсніжників.

Депутат наголошує, що квіти мають прикрашати ліс, а не квартиру. Утримайтеся від купівлі підсніжників, щоб ваші діти могли побачити їх красу в майбутньому.

vechirniy.kyiv.ua

8 березня у Києві буде без підсніжників



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.