КМДА Київська міська державна адміністрація


11 лютого 2020

У Києві вшанують учасників бойових дій на території інших держав

До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який відзначають 15 лютого, у столиці відбудуться церемонія покладання квітів, панахида за загиблими воїнами, тематичні фотовиставки, меморіальні заходи, тематичні уроки у закладах освіти тощо. Відповідний план заходів затверджено у Київській міській державній адміністрації.

13 лютого у Колонній залі КМДА відбудеться зустріч керівництва міста Києва з учасниками бойових дій на території інших держав та сім’ями воїнів, які загинули в Афганістані.

15 лютого запланована церемонія покладання квітів до Меморіалу (пам’ятника) воїнам України, полеглим в Афганістані (вул. Лаврська, 17). Цього ж дня проведуть панахиду за загиблими воїнами у церкві Воскресіння Христового, яка є храмом – пам’ятником жертвам «афганської» війни.

Також 15 лютого заплановане відвідання експозиції «На чужих війнах», зустріч бойових друзів – воїнів-афганців.

10 лютого відкрилася фотовиставка «Миротворці в горах Сванетії» з показом документального фільму у Національному музеї «Київська фортеця». Виставка триватиме до 18 лютого.

Із 13 до 23 лютого у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» триватиме фотовиставка, присвячена Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-й річниці виведення військ з Афганістану.

Окрім того, організують виставку архівних документів, присвячену Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, яка триватиме з 14 до 29 лютого.

15 лютого проведуть заходи, присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав біля Меморіалу (пам’ятника) воїнам України, полеглим в Афганістані (вул. Лаврська, 17), Стіни Пам’яті на Михайлівській площі, на Лук’янівському військовому кладовищі, у парку «Молодіжний» (вул. Данькевича, 4).

Протягом січня-лютого в закладах освіти проводять тематичні уроки, виховні години, години пам’яті, лекції, просвітницькі, мистецькі заходи, проєкти, конференції. А також засідання за круглим столом, зустрічі учнівської молоді з учасниками бойових дій на території інших держав, покладання квітів до пам’ятників, відвідання тематичних музейних експозицій.

У лютому проводитимуть меморіальні заходи біля пам’ятних меморіальних дошок учасникам бойових дій на території інших держав, розташованих на закладах освіти м. Києва.

Заходи у лютому до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав триватимуть у всіх районах столиці.

Зазначимо, що відповідно до Указу Президента України №180/2004, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав відзначається щорічно 15 лютого.

kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.