Головна  →  Новини  →  11 жовтня 2013

За участю голови Оболонської райдержадміністрації В.І. Антонова відбулося засідання Ради директорів підприємств, установ та організацій Оболонського району м.Києва

За участю голови Оболонської районної в місті Києві держадміністрації та Оболонської районної в м.Києві організації Партії регіонів В.І. Антонова 9 жовтня 2013 року о 15:00 в приміщенні ПАТ «Завод «Маяк» відбулось чергове засідання Ради директорів підприємств, установ та організацій Оболонського району м. Києва. Також у заході взяла участь директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Л.В. Денисюк.

На початку засідання перший заступник голови Оболонської райдержадміністрації Владислав Юрійович Патрушев поінформував присутніх про роботу промислового комплексу району за 9 місяців 2013 року. Зокрема він повідомив, що виробництво промислової продукції в Оболонському районі здійснюється на 74 підприємствах, з яких 3 - державних: ДП «Завод «Генератор», ПАТ «Маяк», ДП «Київська офсетна фабрика». Із серпня 2013 року до «кола промислових підприємств» району додалось нове підприємство - ТОВ «Укравтозапчастина». Загалом за 9 місяців поточного року відносно відповідного періоду 2012 року по району спостерігалося зменшення обсягу реалізованої товарної продукції (на 8,32%). Основною причиною падіння обсягів промислового виробництва залишається відсутність державного та регіонального замовлення на продукцію підприємств. Тому надзвичайно важливим є залучення промислових підприємств до виконання міських та державних замовлень, що дозволить зберегти їх виробничий потенціал та кадровий склад.

Виступаючиперед учасниками засідання, голова Оболонської райдержадміністрації Василь Іванович Антонов зазначив: «Важливим напрямком підвищення конкурентоздатності промислових підприємств, збільшення експорту та зростання надходжень до бюджету повинно стати створення на базі Оболонського району м. Києва кластерних об’єднань у розрізі легкої промисловості та машинобудування. Організаційна робота в цьому напрямку в районі ведеться».

Підводячи підсумки обговорення та аналізу роботи промислового комплексу району, Василь Іванович зазначив: «Для подолання негативних явищ в економіці вважаю за необхідне вжити заходів щодо вдосконалення механізму закупівель за участю промислових підприємств міста та відновлення міського замовлення; поновлення фінансово-кредитної підтримки київських виробників, що передбачає погашення відсотків за кредитами для подальшого впровадження інноваційних проектів, оновлення основних фондів, придбання новітнього обладнання. Також пропоную продовжувати практику обміну делегаціями між районами (містами) України та  інших країн, з метою розвитку ділових стосунків.

Рішення цих питань дасть змогу не тільки значно збільшити надходження до бюджетів всіх рівнів, а й створити нові робочі місця, збільшити розмір заробітної плати працівникам промислового комплексу, брати участь в Програмах щодо покращення життєдіяльності міста Києва».

Директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Людмила Всеволодівна Денисюк у своєму виступі окреслила ряд існуючих проблем, що гальмують зростання промислового виробництва, ознайомила з роботою, яку веде керівництво міста у вирішенні цих питань та закликала до конструктивного діалогу та співпраці.

 

 

Про роботу Громадської організації«Рада директорів підприємств,установ та організацій Оболонського району м.Києва» ознайомив Віктор Іванович Ліщук- голова Ради директорів підприємств, установ та організацій Оболонського району м.Києва»,генеральний директор АТ«Чинбар».

Заступник начальника ДПІ в Оболонському району м. Києва ГУ Міндоходів в м.Києві Петро Казимирович Скрицький проінформував про надходження до державної казни та сплата податків в 2013 році підприємствами Оболонського району м.Києва.

КлебановаОлена Борисівна - директор Оболонського районного центру зайнятості ознайомила про Порядок видачі громадянам ваучерів, як інновація «Закону про зайнятість».

Анатолій Миколайович Костюченко - головний лікар ДП спеціалізована медико-санітарна частина № 18 МОЗ України повідомив про основні напрямки роботи свого закладу.

          Про бюджетне стимулювання енергоефективних проектів доповів Паршин Олександр Андрійович - начальник управління - старший державний інспектор з енергозбереження у м.Києві.

          Після розгляду питань порядку денного підприємці мали можливість обговорити з представниками міської та районної влади хвилюючі їх питання.  По завершенню засідання присутніх ознайомили з виробничим процесом, основною продукцією, досягненнями та етапами розвитку ПАТ «Завод «Маяк».

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку