КМДА Київська міська державна адміністрація


28 січня 2020

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки

З метою попередження виникнення пожеж та інших надзвичайних подій у житловому секторі, працівники служби порятунку, проводять інформаційно-просвітницькі заходи, під час яких спілкуються із жителями Оболонського району щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки у побуті.

В осінньо-зимовий період показник кількості пожеж, які виникають у житловому секторі країни збільшується в рази. Зазвичай, причиною займань у помешканнях жителів є нехтування самими ж людьми елементарними правилами пожежної та в першу чергу, власної безпеки.

Шановні громадяни! Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до вас з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки.

Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби «101», евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

Паління у ліжку, перенавантаження або несправність електромережі часто призводять до трагедій. Крім того, часто для обігріву власних домівок використовують саморобні або несертифіковані електрообігрівачі, а також дуже часто порушують правила експлуатації пічного опалення.

 Щоб дбати про належний протипожежний стан власних помешкань:

-не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

-якщо ви обігріваєте помешкання за допомогою пічного опалення, обов'язково перевірте його справність;

-слідкуйте за станом та справністю електромережі;

-у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

-не паліть у ліжку;

-намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

-подбайте про захист помешкання від грозових розрядів, адже блискавки нерідко можуть стати причиною займання.

За інформацією Оболонського районного управління ГУ ДСНС України у м. Києві

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.