Головна  →  Новини  →  11 жовтня 2013

Діти матимуть безпечне та якісне харчування у навчальних закладах

Діти матимуть безпечне та якісне харчування у навчальних закладах

Питання здоров’я дітей, його охорона та зміцнення, завжди були і залишаються одним із пріоритетних напрямків у роботі для київської влади. Зокрема, мова йде про створення умов для безпечного, нешкідливого раціонального харчування дітей у навчальних закладах.

Задля організації безпечного та корисного харчування дітей у навчальних закладах міста Києва та залучення до цього київських товаровиробників було підписано договір між ПАТ «Київхліб» та Київською міською державною адміністрацією щодо розроблення ряду найменувань хлібобулочної та кондитерської продукції для дитячого харчування від 3-х років.

Директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Людмила Денисюк особисто пересвідчилася в якості продукції, яку розробив «Київхліб», на презентації-дегустації відповідних хлібобулочних виробів для дитячого харчування.

Були представлені такі хлібобулочні вироби: хліб «Зерновий», булочки «Малятко», булочки молочні, молочні з родзинками, рогалики сирні, рогалики «Зернятко», рогалики «Школярик», пряники «Дитячі», кекс «Молочний».

Директор Департаменту звернула увагу на те, що вся представлена продукція отримала висновки санітарно-епідеміологічної експертизи та рекомендована Міністерством охорони здоров’я для харчування дітей.

«Для мене є дуже важливим, що розроблені Хлібокомбінатом №10 хлібобулочні вироби не містять ніяких розпушувачів, добавок та інгредієнтів окрім натуральних. Тобто продукція, яка буде направлена для закупівлі закладами, де навчаються наші маленькі споживачі, є цілковито натуральною та якісною», – зазначила Людмила Денисюк.

Директор Департаменту із власного досвіду відмітила, що батон, вироблений ПАТ «Київхліб» залишається свіжим і м’яким протягом максимум однієї доби. А батони деяких інших виробників можуть залишатися м’якими три доби і навіть більше. Це, за словами фахівців Хлібокомбінату №10, свідчить про додавання до складу ненатуральних інгредієнтів, які ні в якому разі не можуть бути використані для харчування дітей.

Людмила Денисюк зазначила, що знає та розуміє всі ті складнощі, з якими стикаються київські виробники хлібобулочної продукції. Адже, сьогодні 70% новостворених цехів з виробництва хліба працюють підпільно, в тіні. А ПАТ «Київхліб», працюючи легально, маючи всі сертифікати якості, та сплачуючи всі податки, тим самим наповнюючи бюджет міста, вимушений продавати хліб на 20-30% дорожче. «Зважаючи на все, київська влада обов’язково підтримуватиме й залучатиме до співпраці місцевого виробника, створюватиме всі умови для його розвитку та розширення асортименту», – зазначила вона.

Також Людмила Денисюк наголосила, що ситуація в сфері промисловості в місті Києві є дуже складною. Обсяги падіння промислового виробництва за січень-серпень 2013 року становить 9,3%. І, перш за все, це за рахунок підприємств харчової галузі, обсяги виробництва якої у січні-серпні 2013 року знизились на 13,7 відсотка через зниження випуску хліба і хлібобулочних виробів на 13,4 відсотка.

«Київська міська державна адміністрація разом із представниками підприємництва, зокрема хлібобулочної галузі, повинні зробити все і навіть більше для того, аби харчова промисловість була конкурентоспроможною. А наша позиція, як міської влади, повинна бути патріотичною. Наше завдання залучити торгівельні мережі, комунальні підприємства, навчальні заклади користуватися і закуповувати продукцію у вітчизняного, київського виробника. Промисловість міста Києва ні в якому разі не має бути зруйнована», – підсумувала Людмила Денисюк.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку