Головна  →  Новини  →  27 листопада 2019

Відбувся інформаційний захід на тему: «Особливості працевлаштування осіб з інвалідністю»

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю, який покликаний привернути увагу до проблем осіб з інвалідністю, захисту їх прав та акцентувати увагу суспільства на перевагах залучення цієї соціальної категорії у політичному, соціально-економічному та культурному житті.

З метою привернення особливої уваги суспільства до проблем осіб з інвалідністю, 26 листопада 2019 року, в приміщенні Оболонської районної філії Київського міського центру зайнятості відбувся інформаційний захід на тему: «Особливості працевлаштування осіб з інвалідністю».

У вищезазначеному заході взяли участь соціальні партнери Оболонської районної філії Київського міського центру зайнятості: Управління праці та соціального захисту населення Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, державна реабілітаційна установа «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю» та роботодавці Оболонського району (Технічний департамент ПАТ «Акціонерна компанія «Київводоканал», ДАТП «Алкон-авто» НТАК (Алкон), ТОВ «Автокомпанія «АНВІ»).

Представник Управління праці та соціального захисту населення Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, начальник відділу прийняття рішення з призначення державних допомог за єдиною заявою та компенсацій – Приймак Тетяна Олександрівна розповіла про умови отримання допомоги для осіб з інвалідністю, допомогу на придбання товарів для реабілітації, про пільги даній категорії громадян, можливість отримання путівок на оздоровлення.

Начальник відділу прийому громадян з призначення субсидій на житлово-комунальні послуги – Кащук Оксана Миколаївна поінформувала присутніх осіб про умови призначення субсидій та відповіла на актуальні питання.

Представник державної реабілітаційної установи «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю», завідувач відділення професійної реабілітації (орієнтації) – Подліпенська Євгенія Олександрівна поінформувала присутніх щодо роботи центра, що направлена на надання медичної, соціальної, психологічної та професійної реабілітації осіб з інвалідністю.

У центрі можна отримати такі професії, як:
- бджоляр;
- взуттьовик з ремонту взуття;
- вишивальник;
- манікюрник;
- оператор комп’ютерного набору;
- обліковець з реєстрації бухгалтерських даних;
- перукар;
- секретар керівника;
- слюсар з ремонту автомобілів;
- швачка.

Фахівцями державної реабілітаційної установи приділяється велика увага сприянню в працевлаштуванні та підвищенню обізнаності слухачів центру про свої права, обов’язки та саму процедуру працевлаштування. Значна кількість випускників центру започатковує свою підприємницьку діяльність.

Представники роботодавців Оболонського району представили актуальні вакансії для осіб з інвалідністю та надали вичерпну інформацію щодо умов та оплати праці.

Учасники заходу, безробітні особи Оболонської районної філії Київського міського центру зайнятості, що мають інвалідність, отримали інформаційні матеріали та консультації фахівців.

За підсумком інформаційного заходу всі учасники дійшли висновку, що для досягнення результативності повинна бути тісна співпраця між усіма соціальними службами, роботодавцями та шукачами роботи.

За інформацією Оболонської районної філії КМЦЗ

Перейти до спискуВерсiя для друку