КМДА Київська міська державна адміністрація


20 листопада 2019

Одним із вагомих факторів, який впливає на загальний стан безпеки на таких підприємствах залишається проведення спеціальних навчань

20 листопада 2019 року, проведено чергові навчання з відпрацювання дій у разі виникнення аварійної ситуації на території ТОВ «СК Джонсон».

Метою навчань стала перевірка взаємодії та злагодженості дій підрозділів ДСНС та персоналу підприємства щодо реагування та ліквідації наслідків надзвичайних подій на потенційно небезпечних об’єктах.

У відповідності до розроблених інструкцій, ще до приїзду на місце події першого пожежно-рятувального підрозділу, адміністрація підприємства подбала про безпеку працюючого персоналу, провівши його евакуацію у безпечне місце.

Завдяки чітко скоординованим та оперативним діям рятувальників 25-ї Державної пожежно-рятувальної частини, умовну пожежу вдалося швидко ліквідувати та не допустити додаткового руйнування конструкцій та людських жертв.

Проведення навчань дозволило особовому складу чергових караулів, краще вивчити планування об‘єкту, розташування шляхів евакуації та джерел протипожежного водопостачання. Що дозволить у випадку реальної проблеми діяти на підприємстві більш впевнено та ефективно.

Після проведення навчань рятувальниками були розглянуті основні вимоги правил пожежної безпеки на робочому місці та у побуті. Особливу увагу було наголошено на алгоритмі дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на території об’єкта та обговорено особливості правильної та швидкої евакуації.

Наприкінці навчань рятувальники продемонстрували працівникам об’єкту сучасну пожежну техніку та аварійно-рятувальне обладнання.

Окремо зупинились на темі вибухонебезпечних предметів. Рятувальники розповіли учасникам заходу першочергові дії при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів, які служби слід викликати в такій ситуації.

Також представники Служби порятунку продемонстрували як правильно користуватися вогнегасниками. Адже кожен громадянин повинен знати, як правильно застосовувати вогнегасник та вміти на практиці ним користуватися.

 

За інформацією Оболонського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.