КМДА Київська міська державна адміністрація


15 листопада 2019

На території ПрАТ "Оболонь" проводились спеціальні об'єктові тренування формувань цивільного захисту

14.11.2019 в Оболонському районі, на території ПрАТ "Оболонь" проводились спеціальні об'єктові тренування формувань цивільного захисту згідно "Плану-графіку проведення практичної підготовки осіб керівного складу і фахівців, діяльність яких повязана з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту на підприємствах, установах та організаціях Оболонського району м. Києва у 2019 році".

Були запрошені представники Оболонського Районного Управління ГУ ДСНС України в м. Києві , відділу цивільного захисту Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності м. Києва, установ, підприємств та оргнізацій Оболонського району м. Києва. Відпрацьовувались навчання як теоретично так і практично.

Основна мета навчань – вивчити оперативно-тактичну характеристику об’єкту та особливості ведення оперативних дій на об’єктах з наявністю небезпечних хімічних речовин та з наявністю великого скупчення людей. Також, відпрацювати взаємодію чергового персоналу об’єкту з рятувальниками АРЗ СП ГУ ДСНС України у м. Києві, дії обслуговуючого персоналу об’єкту до та після прибуття рятувальників, встановлення та відпрацювання найбільш раціонального способу ліквідації надзвичайної ситуації.

За тактичним задумом, на заводі стався витік 300 кг аміаку з компресорної станції. Аварію виявив один із працівників підприємства, який за номером 101 повідомив оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС України у м. Києві. На об’єкті по гучномовному зв’язку було повідомлено про евакуацію.

Отримавши інформацію, столичні рятувальники одразу направилися до місця виклику. Під час відпрацювання практичної частини навчань, рятувальники проводили розвідку, оцінювали складність ситуації і займалися евакуацією людей та ліквідацією аварії,в ході якої рятувальниками було накладено спеціальний бандаж на місце пошкодження резервуару аби запобігти подальшого витоку аміаку.

Персонал об’єкту та рятувальники із тактичним задумом навчань впоралися. У навчаннях було задіяно 2 одиниці спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 10 чоловік особового складу.

Проведення таких навчань дає змогу налагодити взаємодію між пожежно-рятувальними підрозділами ГУ ДСНС України у м. Києві та персоналом об’єкту, що дасть змогу у випадку виникнення справжньої надзвичайної ситуації ефективно ліквідувати її та врятувати не одне людське життя.

 За інформацією Оболонського Районного Управління ГУ ДСНС України в м. Києві 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.