КМДА Київська міська державна адміністрація


15 листопада 2019

Київські патрульні регулярно допомагають рятувати життя, даруючи свою кров

З дня запуску патрульної поліції співробітники управління активно долучаються до акції "Здай кров — врятуй життя!".

Все розпочалось з двох патрульних, які вирішили створити спеціальний канал в одному з месенджерів, куди почали долучати спочатку своїх колег-однодумців, а потім родичів та знайомих, які захотіли бути потенційними донорами.

"Спочатку у нас була ідея сформувати команду однодумців з колег, щоб мати оперативну змогу допомогти кожному учаснику ДТП, який потребує переливання крові" — розповідає старший лейтенант поліції Лідія Занюк, одна з засновників команди донорів.

Нещодавно під колеса автомобіля потрапили дві дівчини, одна з яких терміново потребувала переливання крові. З самого ранку до лікарні прийшли патрульні, щоб допомогти травмованій дівчині швидше одужати та поділитись з нею своєю кров'ю. Такі випадки є непоодинокими і патрульні розуміють, що в таких ситуаціях не можна зволікати, саме тому команда активно розвивається та набирає нових однодумці.

"Нашу ідею підтримали не тільки патрульні, але й їх родичі та друзі. Враховуючи велику кількість прихильників цієї ініціативи, ми допомагаємо не тільки травмованим в ДТП, але й дітям, які мають онкологічні захворювання" — розповідає сержант поліції Іван Івоніч, один з засновників команди донорів.

Патрульні, як ніхто інший, знають, що життя — найвища цінність, а кров однієї людини може врятувати життя відразу кільком пацієнтам.

Крім безпосередньої здачі крові, патрульні також популяризують донорство серед своїх друзів та знайомих, а також в соціальних мережах. Інспектори сподіваються залучити до цієї надзвичайно важливої справи якомога більше людей, щоб кожен, хто потребує переливання крові, міг оперативно її отримати. Приєднуйтесь і ви!

А ви допоможете своєю кров'ю незнайомій людині, яка її потребує?

За інформацією Патрульної поліції м. Києва

Світлина від Патрульна поліція Києва.

Світлина від Патрульна поліція Києва.

Світлина від Патрульна поліція Києва.

Світлина від Патрульна поліція Києва.

Світлина від Патрульна поліція Києва.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.