КМДА Київська міська державна адміністрація


14 листопада 2019

Столичні патрульні провели профілактичну акцію "Не загинь під колесами"

Столичні школярі долучились до профілактичної акції "Не загинь під колесами", яка проходить в рамках тижня безпеки дорожнього руху. Шкільні офіцери поліції разом з учнями нагадали пішоходам основні вимоги ПДР та безпеки під час переходу дороги.

Для початку, усі діти одягнули світлоповертаючі жилетки, щоб власним прикладом показати важливість бути помітним на дорозі, та, задля власної ж безпеки, привернути до себе увагу інших учасників дорожнього руху.

Неподалік своєї школи, на нерегульованому пішохідному переході, учні частенько бачили, як громадяни переходили дорогу і не дивились при цьому по сторонах або відволікались на свої телефони. Саме тому вони вирішили нагадати пішоходам, що це є небезпечно.

Разом з патрульними школярі нанесли на тротуарі спеціальні попереджувальні надписи, щоб привернути увагу до цієї небезпеки. Крім цього діти роздавали перехожим спеціальні пам'ятки пішохода, де коротко описані усі вимоги ПДР та безпечної поведінки на дорозі.

Подібні профілактичні акції з нанесення попереджувальних надписів проводяться протягом усього навчального року. Адже такі малюнки не тільки привертають увагу пішоходів та мотивують їх бути більш обачними та уважними під час переходу дороги, але й допомагають самим учням, які їх наносіть, запам'ятати зображені на них рекомендації.

За інформацією Патрульної поліції м. Києва



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.