КМДА Київська міська державна адміністрація


6 листопада 2019

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності: нові правила

Радіодиктант національної єдності цього року вперше можна буде перевірити вже через 15 хвилин після його написання. 

8 листопада о 11:20 у прямому ефірі з радіостудії на Хрещатику, 26 читатиме диктант відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко.

Після написання диктанту, ви можете надіслати свій текст (фото, скан або скріншот із вказаною зворотною адресою) на електронну скриньку Українського радіо ([email protected]), або у приватні повідомлення на сторінці Українського радіо у Фейсбук (UA: Українське радіо), або на вайбер – 097-107-107-9. Повідомлення надсилати на одну з адрес, не дублюючи на всі. Зробити це потрібно протягом 15 хвилин – з 11:45 до 12:00. Автори безпомилкових диктантів отримають заохочувальні призи.

Правила додаткового конкурсу Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності:

8 листопада о 12:00 буде оголошено конкурс на найкращі твори про написання диктанту (для тих, хто віддає перевагу традиційному листуванню). Твір із диктантом треба надіслати поштою протягом 2-х днів (до 11 листопада) на адресу: 01001, Київ, Хрещатик,26 (з поміткою "на конкурс"). 10 найкращих робіт будуть нагороджені заохочувальними призами.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови. Відтоді щороку слухачі, а віднедавна й телеглядачі (акцію транслює телеканал UA: Перший) можуть взяти участь у написанні диктанту й перевірити, наскільки добре вони знають мову. Пишуть диктант і за межами України. Торік на адресу Українського радіо надійшло 32779 диктантів. З них без помилок написали 311 учасників.

ukr.radio
 

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності: нові правила

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.