Головна  →  Новини  →  30 жовтня 2019

Віталій Кличко: «У Києві замінили понад 22 тисячі старих вуличних світильників»

У столиці з 2017 року замінили вже понад 22 тисячі старих вуличних світильників на нові й сучасні. Про це мер Києва Віталій Кличко написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Ми робимо наше місто світлішим і безпечнішим. Нове сучасне LED-освітлення вже сяє на майже 350 об’єктах столиці – на вулицях і проспектах, у парках та зонах відпочинку, на мостах і нових туристичних локаціях. До кінця 2019 року у Києві буде встановлено загалом понад 30 тисяч світлодіодних світильників. Усього ж з 2017-го вже замінили понад 22 тисячі старих світильників», – зазначив Віталій Кличко у дописі.

За словами мера Києва, у 2018 році, завдяки заміні ртутних та натрієвих світильників на нові – світлодіодні – місто зекономило на витратах на електроенергію майже 11 мільйонів гривень.

Нове освітлення вже працює, зокрема, на Дніпровській набережній, бульварах Дружби народів і Академіка Вернадського, Ігоря Шамо та Лесі Українки, на Набережному шосе, проспектах Оболонському та Павла Тичини, на Трухановому острові, на вулицях Анни Ахматової, Березняківській, Бориспільській, Електротехнічній, Дружківській, Саксаганського, Жилянській, Московській, Івана Гонти, вулиці Кібальчича та багатьох інших.

Також LED-освітлення облаштували в багатьох парках та скверах столиці.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку