КМДА Київська міська державна адміністрація


29 жовтня 2019

Відбувся ІV військово-патріотичний збір-похід учнівської молоді, присвячений 75-чю визволення України від нацистських окупантів

Відбувся ІV військово-патріотичний збір-похід учнівської молоді, присвячений 75-чю визволення України від нацистських окупантів, організаторами якого виступили:

  • Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація;
  • Управління освіти Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації;
  • Громадська організація «Товариство сприяння обороні України»;
  • Громадська організація «Об’єднані війною. 90-й батальйон»;
  • Громадська організація «Спілка учасників АТО Оболонського району м. Києва»;
  • Центр туризму та краєзнавства учнівської молоді Оболонського району;
  • Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році».

У заході взяли участь майже 100 вихованців ЦТКУМ з різних закладів освіти району (№№ 9, 14, 20, 239, 245, 252 та 298). До школярів району також приєднався виконуючий обов’язки голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Цибульщак Олександр Леонідович.

Програма збору-походу була дуже насичена. Ранок розпочався з проведення урочистої лінійки-реквіуму та покладання квітів до Пам’ятника воїнам-визволителям Києва та пам’ятного знаку «Невідомому солдату». В ході урочистої частини заходу учасники вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни хвилиною мовчання.

Протягом дня вихованці Центру прослухали оглядові екскурсії територією музею-заповідника та виставковими залами музею, відповіли на запитання, пов’язані з хронікою подій в ході визволення України, виконали квестові завдання по території комплексу. Крім того, всі учасники заходу мали змогу відвідати майстер-класи зі стрільби з пневматичних гвинтівок і основ долікарської медичної допомоги, навчитися збирати та розбирати автомат Калашнікова та спробувати на швидкість одягти загальновійськовий захисний комплект. Особливе захоплення у школярів викликав виступ службових собак і можливість спілкування з цими привітними тваринами.

День пролетів дуже швидко, але емоції та враження, отримані під час заходу, надовго збережуться у пам’яті всіх учасників.

За інформацією управління освіти

                     



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.