КМДА Київська міська державна адміністрація


24 жовтня 2019

Віталій Кличко відкрив засідання Київради: «Ми повинні розглянути важливі для життєзабезпечення столиці питання»

Мер Києва Віталій Кличко відкрив пленарне засідання сесії Київради. У залі зареєструвалися 74 депутати. Сьогодні Київрада має розглянути, зокрема, коригування бюджету столиці на 2019 рік. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив на початку засідання.

«Це добре, що кворум сьогодні є. Що депутати, розуміючи свою відповідальність перед киянами, зібралися на засідання Київради. Нам необхідно ухвалити надзвичайно важливі для життєзабезпечення столиці питання. Нарешті розглянути коригування бюджету міста. Від якого залежить і виплата зарплат столичним транспортникам, і надбавки освітянам, і кошти на житлово-комунальне господарство – щоб без збоїв увійти в опалювальний сезон», – звернувся Віталій Кличко до депутатів.

Він зауважив, що опалювальний сезон у столиці розпочнеться 25 жовтня. Першими, за заявками, тепло почнуть отримувати заклади соціальної сфери – лікарні, дитсадки та школи. На повний запуск системи теплопостачання, за технологією, місту потрібно до 10 днів. Тож, коли вже значно похолодає, в оселях киян та закладах міста має бути тепло.

«Договори на закупівлю газу з НАК «Нафтогаз» підписані. І «Київтеплоенерго» отримало відповідні номінації на газ. Також ми здійснили заміну і ремонт 1,5 тисяч одиниць обладнання на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Закупили мазут», – додав мер Києва.

Разом із тим, за його словами, найближчим часом Київрада має попрацювати над належною підготовкою і ухваленням бюджету столиці на наступний рік.

«Я звертаюся і до бюджетної комісії, і до всіх депутатів – ефективно працювати! Щоб Київ розвивався, щоб ми не втратили темпів і оновлення інфраструктури, і будівництва шкіл та садків, і закупівлі нового складу громадського транспорту, і соціальних стандартів, що сьогодні в столиці найвищі в Україні, – наголосив Віталій Кличко. – Я розумію, що у деяких депутатів є свої політичні мотиви і прагнення. Хтось вже налаштувався на вибори і якісь нові конфігурації. Але трохи зарано. Вибори будуть. Та до них потрібно дійти гідно і з тим, що ви пред’явите киянам, що ви зробили в статусі депутатів».

Тому, зауважив міський голова, сьогодні головне – не особисті амбіції та інтереси, а відповідальність за ті процеси, що відбуваються у столиці. За життєзабезпечення Києва та комфорт його мешканців.

kyivcity.gov.ua

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.