Головна  →  Новини  →  8 жовтня 2019

Почалася реєстрація на другий безкоштовний онлайн-курс про децентралізацію

На платформі Рrometheus розпочалася реєстрація на безкоштовний онлайн-курс "Децентралізація: від патерналізму до відповідального розвитку", який стартує 31 жовтня. Курс є повністю безкоштовним.

"Децентралізація: від патерналізму до відповідального розвитку" - це новий курс на тему організації місцевого самоврядування, який розповідає про поєднання теорії з практикою, реальні історії інноваційних рішень, що з'явились в різних територіальних громадах в процесі реформи.

Викладач курсу Анатолій Ткачук, директор з науки та розвитку ГО «Інститут громадянського суспільства», розповідатиме про сучасну парадигму управління громадою, розглядатиме питання самостійного формування місцевої політики, прийняття рішень, вигоду чи втрати від яких несе вся громада. Учасники курсу отримають знання, що сприятимуть формуванню відповідальної за своє життя громади.

Основні теми курсу:

  • Децентралізації в Україні: від ідеї до реалізації
  • Конституційна основа адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування в Україні, базове законодавство та особливості його застосування в умовах змін
  • Повноваження та способи діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування
  • Формування місцевої політики у громаді
  • Місцева ідентичність
  • Співробітництво територіальних громад, можливості та особливості
  • Перспектива завершення реформи

Кожна частина курсу складається з кількох відеолекцій. Також передбачено тестові завдання для самоперевірки. Для поглиблення знань ви можете користуватись конспектами курсу, ознайомитись із публікаціями на ці теми. Після успішного опанування всіх тем та складання тестів, ви отримаєте сертифікат про завершення. Проте головне не сертифікат, а системні знання, які стануть вам у нагоді.

Курс розраховано на депутатів місцевих рад, працівників органів місцевого самоврядування, місцевих активістів, політично активних громадян, що планують на наступних виборах балотуватись у депутати місцевих рад, студентів ЗВО, що планують працювати в органах місцевого самоврядування.

 

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ ЗАРАЗ

 

 

Нагадаємо, це уже другий онлайн-курс, створений у рамках комунікаційного компоненту програми USAID DOBRE та з ініціативи Українського кризового медіа-центру. Перший онлайн-курс "Децентралізація в Україні – теорія та практика" одночасно прослухали понад 7000 слухачів.

Подивитися перший курс можна за посиланням 

decentralization.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку