Головна  →  Новини  →  3 жовтня 2019

Віталій Кличко вручив найкращим освітянам відзнаки та грошові премії

Мер Києва Віталій Кличко привітав освітян із професійним святом та вручив нагороди і грошові премії найкращим педагогам столиці. Він зазначив, що сьогодні у Києві працює понад 68 тисяч освітян. З них майже 40 тисяч – педагогічні працівники.

«Хочу щиро подякувати кожному з вас за те, що гідно виконуєте свою місію. За те, що, незважаючи на усі складнощі, інвестуєте свій час та сили в найцінніше – у розвиток і виховання наших дітей. Наше ж головне завдання, як міської влади, –  підвищити престижність праці вчителя, забезпечити гідну зарплату і сучасні комфортні умови для роботи столичних освітян. І, повірте, в нинішніх умовах ми робимо все, що від нас залежить», – наголосив Віталій Кличко.

За його словами, Київ, на відмінну від багатьох великих міст, зберіг муніципальні надбавки для вчителів. Наприклад, керівники всіх загальноосвітніх, дошкільних і позашкільних навчальних закладів отримують 50% надбавки від розміру ставки заробітної плати. А 20% – за престижність педагогічної професії та 30% – муніципальної надбавки отримують всі педагогічні працівники Києва. В інших регіонах вона становить максимум 25 %.

«Столиця значно збільшила фінансування галузі освіти. У бюджеті Києва на 2019 рік ми виділили майже 18 млрд грн. Загалом за 5 років у Києві побудували або повністю реконструювали 8 шкіл та 26 дитячих садків. 2 вересня в столиці відкрили нову, найбільшу та найсучаснішу школа в Україні. Я говорю про школу номер 42 на вулиці Хорольській. Там є все, аби діти могли цікаво та ефективно отримувати якісну освіту. Нові школи і садки, які ми відкриваємо – це новий стандарт навчальних закладів у столиці. Такими мають бути всі школи і садочки Києва!», – наголосив мер столиці.

Віталій Кличко також нагородив найкращих освітян відзнаками міського голови. А 55 працівників галузі отримали премію «Відмінник столичної освіти», яка передбачає матеріальну винагороду в розмірі 2-х посадових окладів – у середньому 10 тисяч гривень. Отримають її працівники столичних навчальних закладів впродовж жовтня цього року.

kyivcity.gov.ua

ISH_8042.jpg

ISH_8175.jpg

ISH_8062.jpg

ISH_8075.jpg

ISH_7944.jpg

ISH_8002.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку