КМДА Київська міська державна адміністрація


3 жовтня 2019

Пробація – це цивілізований шлях роботи з правопорушниками

Пробація – це цивілізований шлях роботи з правопорушниками, який довів свою ефективність в Європі з точки зору зорієнтованості на убезпечення суспільства та попередження вчинення повторних злочинів, особами які їх вчиняли.

Система покарань, не пов’язана з позбавленням волі, існувала в нашій країні давно. Ні у кого не виникає сумнівів, що наслідком кримінального  правопорушення повинно бути кримінальне покарання, і воно викликає асоціацію з місцями позбавлення волі. Як правило людина, яка звільняється з виправної колонії дуже важко пристосовується до життя в суспільстві, тому на сьогоднішній день в країні актуальна пробація.

Пробація вдосконалюється в усьому світі як система кримінально-правового реагування, і вона є не лише альтернативою позбавленню волі, але й більш ефективною з точки зору реабілітації правопорушників та створює у них готовність жити, не вчиняючи правопорушень. Пробація починає працювати з особою на досудовому етапі і після винесення покарання, яке відбувається без ізоляції від суспільства. При цьому система пробації забезпечує не лише контроль за виконанням обов’язків покладених на них судом, але й здійснює соціально-виховні заходи.

Створення служби пробації в Україні є серйозним кроком у сфері наближення юстиції України до міжнародних стандартів і впровадження у державі принципово нової системи заходів кримінально-правового характеру, покликаних передусім забезпечити безпеку суспільства, а також діяльність пробації базується на індивідуальному аналізі проблемних питань кожного правопорушника, розробці для кожного з них індивідуальної системи мотивації, контролю та допомоги.

Оболонський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області здійснює нагляд та проводить соціально-виховну роботу з особами, до яких застосовано пробацію за адресою: м. Київ, вул. М. Тимошенка, 2-в, кабінети 1-6.

 

За інформацією Оболонського районного відділу філії
Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.