КМДА Київська міська державна адміністрація


12 вересня 2019

Юрій Назаров: «Досвід реалізації Києвом «міста у смартфоні» може бути прикладом для українських міст, що впроваджують діджиталізацію»

Директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров презентував інноваційні рішення столиці посадовцям органів місцевого самоврядування із різних українських міст. Більше 30 представників міст завітали до Києва у рамках навчального візиту, організованого Асоціацією міст України. Головна мета заходу – поширення успішного досвіду столиці у впровадженні технологій «безпечного міста».

Юрій Назаров розповів учасникам про цифрову інфраструктуру Києва та діджитал-інструменти, які використовує місто для забезпечення належного рівня послуг і створення електронних сервісів. Особливий інтерес в учасників викликали технологічні рішення Києва у транспортній сфері та секторі безпеки.

«Технології безпечного міста – це не тільки протидія кримінальним загрозам. Це також і безпечне навколишнє середовище, належне медичне обслуговування та якісні послуги, що задовольняють потреби жителів. Інноваційні інструменти, які використовує Київ у цих напрямах, допомогли нам впровадити систему відеоспостереження, яка налічує 7 тисяч камер із широким функціоналом, створити автоматичний контроль роботи комунальної техніки, та реалізувати проект єдиного електронного квитка для громадського транспорту. А кияни мають доступні електронні послуги у своїх телефонах. Ми готові ділитися цим досвідом, адже він свідчить, що саме реалізація ідей smart city є оптимальним способом задовольнити потреби жителів сучасних міст», – розповів Юрій Назаров.

Директор проекту «ПУЛЬС», який реалізує АМУ за підтримки USAID, Ігор Парасюк прокоментував, що використання електронних інструментів у діяльності органів місцевого самоврядування стало трендом в українських містах.

«Наразі Асоціація міст України розглядає можливість відновлення спеціалізованого відділу, який займався питаннями діджиталізації громад, але кілька років тому призупинив діяльність. Тому, після вивчення досвіду Києва, ми обговоримо необхідність здійснення Асоціацією такої консультативної роботи», – зазначив він.

Навчальний візит посадовців триватиме два дні. Протягом цього часу вони ознайомляться із роботою Контактного центру міста Києва, Центру обробки даних, Єдиного диспетчерського центру моніторингу роботи транспорту, Хабу Kyiv Smart City, а також відвідають першу smart-вулицю Києва.

kyivcity.gov.ua

undefined

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.