КМДА Київська міська державна адміністрація


9 вересня 2019

Коли київські школярі отримають електронний квиток

До того часу, коли школярі отримають від міста спеціальні проїзні картки, вони зможуть, як і раніше, користуватися безоплатним проїздом за своїми учнівськими квитками.

Від 1 листопада, коли у Києві повноцінно запрацює єдиний електронний квиток, учні, на відміну від усіх інших пасажирів, зможуть користуватися безоплатним проїздом за учнівськими квитками. Так відбуватиметься до того часу, поки вони не отримають пластикові проїзні картки. Це може статися лише після того, як Київська міська рада проголосує за виділення коштів на реалізацію цього проекту.

Про це «Вечірньому Києву» розповів директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

– Зараз, я сподіваюся, ми отримаємо фінансування, і тоді зможемо за кошти бюджету міста емітувати картки і видати їх усім учням, – сказав чиновник.

– Одразу після того, як отримаємо кошти від Київської міської ради, протягом 3 місяців зможемо випустити такі картки, – пообіцяв він.

Юрій Назаров також пояснив, яким чином планують видавати учнівські проїзні.

– Як це відбуватиметься? Батькам потрібно буде зайти в особистий Кабінет киянина або у свій мобільний додаток, внести дані дитини та сфотографувати її, – розповів він.

За словами Назарова, ці дані отримує завуч школи, де навчається дитина, перевіряє їх, а після цього передає до IT-департаменту КМДА. Потім школа централізовано отримує від міста готові картки, і адміністрація у робочому порядку видає їх учням.

Якщо дитина загубить цю безкоштовну пільгову картку, то наступна буде купуватися вже за кошти батьків.

– Оскільки школярі – це також пільгова категорія пасажирів, заходячи у транспорт вони повинні так само, як й інші, валідувати свої картки, – наголосив директор IT-департаменту.

– Для нас дуже важливо вести облік пільговиків, – підкреслив він.  Це необхідно для того, щоби перевізники і місто могли розуміти, скільки коштів потрібно відшкодовувати за проїзд пільгових категорій.

Як раніше розповідав «Вечірній Київ», ще однією проблемою впровадження електронного квитка є облік пасажирів пільгових категорій, які не є мешканцями столиці, однак користуються міським наземним транспортом.

Коли київські школярі отримають електронний квиток

vechirniy.kyiv.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.