Головна  →  Новини  →  4 вересня 2019

У Київраді хочуть збільшити суму видатків на оздоровлення дітей міста Києва

Постійна комісія Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку на засіданні підтримала проєкт рішення Київради «Про внесення змін Міської комплексної цільової програми «Молодь та спорт столиці» на 2019-2021 роки».

Згідно з документом, передбачається збільшення видатків на оздоровлення дітей міста Києва на 2019-2021 роки до 560 мільйонів гривень.

Депутати пояснюють: така потреба виникла через те, що значна частина дітей, яка потребує оздоровлення та відпочинку не в змозі скористатися послугами у зв’язку з низьким рівнем доходу їхніх батьків.

«Міською програмою «Молодь та спорт столиці» на 2019-2021 роки» на оздоровлення дітей була передбачена сума в розмірі 318, 7 мільйона гривень. В першу чергу це відноситься до незахищених верств населення. Однак, ми розуміємо, що цих коштів буде не достатньо. Тому міська влада пропонує збільшити суму на 241, 3 мільйона гривень – до 560 мільйонів. Розраховуємо, що цих коштів вистачить на оздоровлення й інших категорій дітей. Мова йде про талановитих та обдарованих діток, переможців міжнародних та національних заходів, які через низький дохід сім’ї не можуть отримати послугу з оздоровлення», – зазначив голова постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков.

У випадку прийняття позитивного рішення на одному із засідань Київради, діти будуть оздоровлені в позаміських закладах оздоровлення та відпочинку шляхом підвищення спроможності сімей в оздоровленні дітей, в тому числі через механізм зменшення суми батьківської оплати путівок.

kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку