КМДА Київська міська державна адміністрація


27 серпня 2019

28 серпня 2019 розпочнуться заходи з нагоди Днів пам’яті героїв Іловайської битви

В Києві на Михайлівській площі 28 серпня 2019 року розпочнуться заходи з нагоди Днів пам’яті героїв Іловайської битви. Цього року країна відзначає п’яту річницю подій, що розгорнулися біля міста Іловайськ і вартували нам більше 1000 життів геройськи загинувших. Завдяки стійкості духу українських воїнів задум проросійських сил щодо деморалізації та підриву обороноздатності країни – провалився. Віроломна атака після домовленостей щодо залишення позицій, продемонструвала всьому світу підступність та справжні наміри сил підтримуваних РФ – шляхом військової агресії знищити українську державу. Проте, навіть надвеликі втрати не зломили дух українських воїнів, пам'ять про героїв Іловайськ сьогодні зміцнює наше прагнення у боротьбі за відновлення територіальної цілісності та відновлення справедливості.

Серед запланованого: 

28.08.2019 з 10.00 фотовиставка від фотокореспондентів - учасників Іловайських боїв, демонстрація документальних та художніх фільмів у муніципальних кінотеатрах Києва; з 18.00 почне працювати сцена з промовцями учасниками подій 2014 року та виступами музичних колективів(Михайлівська площа). 

29.08.2019 з 09:00 відбуватиметься урочисте вшанування пам’яті героїв Іловайської битви в Залі Пам’яті МОУ (Київ, Повітрофлотський проспект, 6). З 11.00 відбуватимуться заходи памяті за участі вищого керівництва країни та відповідних церковних осіб(Михайлівська площа). З 16:00 – Допрем’єрний показ художнього фільму режисера Івана Тимченко «ІЛОВАЙСЬК 2014. Батальйон Донбас»(вул. Січових стрільців, 93, кінотеатр «Київська Русь»). 

 

 Розклад заходів:

 

 28 серпня - День пам’яті Воїнів Іловайської битви

10:00 – Відкриття фотовиставки стендової від фотокореспондентів - учасників Іловайських боїв - Маркіяна Лисейко, Олександра Глядєлова, Макса Лєвіна, Макса Дондюка;

16:00 – Тематичний кінопрокат в муніципальних кінотеатрах м. Києва документальних та художніх фільмів про Іловайські події;

18:00 – Концерт, присвячений вшанування пам’яті Героїв Іловайської битви від українських музичних митців, волонтерів, відомих музикальних гуртів та виконавців.  Пісні народжені в АТО.

 

29 серпня - День пам’яті Героїв Іловайської битви, п’ята річниця

10:00 – Фотовиставка стендова від фотокореспондентів - учасників Іловайських боїв - Маркіяна Лисейко, Олександра Глядєлова, Макса Лєвіна, Макса Дондюка;

10:00 – Загальний збір-зустріч родин полеглих і зниклих безвісті воїнів, учасників Іловайських боїв та учасників бойових дій за Україну, а також всіх свідомих громадян для вшанування Дня Пам’яті Героїв Іловайської битви, що віддали своє життя в боях за мир та незалежність.

11:15 – Початок офіційної частини вшанування Дня Пам’яті Героїв Іловайської битви, П’ятої річниці;

12:00 – Всеукраїнська Панахида за загиблими героями в Іловайської битві від священнослужителів ПЦУ Михайлівського золотоверхого монастиря;

12:30 – Почесна Варта та військовий салют від Збройних сил України та Національної гвардії України на честь загиблих в Іловайській битві за біля Стіни Пам’яті;

12:45  –  Хвилина мовчання за полеглими героями в Іловайській битві;

13:00 – Покладання квітів до Стіни Пам’яті;

13:15 – Оголошується закінчення офіційної частини вшанування Дня Пам’яті Героїв Іловайської битви та надається команда почесній варті Президентського полку ЗСУ і НГУ зняти почесний караул та закінчити ритуал почесного вшанування пам’яті. Звучить жалобний гімн «Пливе Кача…»

15:30 – Фотовиставка волонтера Дмитра Муравського «Обличчя сучасної війни за Україну» (Місце проведення заходу: Київ, вул. Січових стрільців, 93, кінотеатр «Київська Русь»)

16:00 – Допрем’єрний показ художнього фільму режисера Івана Тимченка «ІЛОВАЙСЬК 2014. Батальйон Донбас» та зустріч із творчим колективом.

30 серпня – День пам’яті Історії Іловайської битви

14:00 – Тематичний кінопрокат документальних та художніх фільмів про історичні події Іловайської битви.

Місце проведення заходу: Київ, вул. Січових стрільців, 93, кінотеатр «Київська Русь»

16:00 – Книжкова конференція від воїнів-авторі книжкових творів про сучасну героїчну історію «ПАМ’ЯТАЄМО ІЛОВАЙСЬК 2014», у малому залі кінотеатру. Модератор конференції Юрій Бутусов

18:00 – Показ документального фільму режисерів Катерина Стрельченко і Дмитро Панков, «ІЛОВАЙСЬК. Лицарі неба».

Окрім того Національний Військово-історичний музей України демонструватиме експозицію Іловайської битви з оригінальними артифактами та документальною інформацією про сучасну війну(вул. Михайла Грушевського, 30/1). 

 

Організатори та співорганізатори заходів:

Організатори:

- ГО "Військово-патріотичне об'єднання учасників бойових дій "Сармат";

- ГО "Незламні матері України";

- ГС «Асоціація ветеранів війни, учасників АТО, членів сімей загиблих (померлих) та інвалідів війни міста Києва»;

- Київська міська адміністрація за участі Департаменту суспільних комунікацій, Департаменту культури, Управління з питань реклами КМДА, КБУ «Київській міській центр допомоги учасникам антитерористичної операції», тощо.

Співорганізатори:

- Православна Церква України;

- Міністерство оборони України;

- Національна гвардія України;

- КП “Центр публічної комунікації та інформації”;

- Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності;

- Митці, волонтери, активісти.

 

За інформаційною участю та сприянням:

- Міністерства у справах ветеранів;

- Районних у місті Києві державних адміністрацій.

 

За інформацією Центру публічної комунікації та інформації



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.