КМДА Київська міська державна адміністрація


27 серпня 2019

Віталій Кличко зустрівся з президентом Групи Світового банку: говорили про децентралізацію і фінансову спроможність міст

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з президентом Групи Світового банку Девідом Малпассом, який прибув в Україну. У зустрічі також взяли участь мери Маріуполя Вадим Бойченко та Хмельницького – Олександр Симчишин.

За словами Віталія Кличка, на зустрічі йшлося про важливість продовження реформи з децентралізації в Україні та посилення місцевого самоврядування.

 «Обговорили також подальші перетворення задля фінансової спроможності українських міст та селищ, інші реформи, яких потребують сьогодні на місцях. Це і створення муніципальної поліції. Це і вплив міської влади, наприклад, на призначення глав районів у столиці. Бо у нас їх призначає президент, а мер Києва не може не те що звільнити главу району, а навіть догану йому без погодження з президентом винести не може!» – підкреслив Віталій Кличко.

 Також, як зазначив Віталій Кличко, йшлося про перспективи співпраці з міжнародними фінансовими інституціями в залученні коштів під муніципальні гарантії на будівництво важливих для усіх міст України об’єктів – транспортної інфраструктури, сміттєпереробних заводів та інших.

kyivcity.gov.ua

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.