КМДА Київська міська державна адміністрація


21 серпня 2019

В Оболонському районі відбудеться ХVІІІ міжнародного шахового фестивалю «Кубок Незалежності України 2019»

23 серпня о 12:30 в актовій залі Оболонської райдержадміністрації відбудеться урочисте відкриття ХVІІІ Міжнародного шахового фестивалю «Кубок Незалежності України 2019». Фестиваль проходитиме з 23 по 29 серпня 2019 року в рамках святкових урочистих заходів та подій з нагоди Дня Незалежності України.

Фестиваль традиційно проводиться в Оболонському районі міста Києва вже вісімнадцять років поспіль. Організаторами фестивалю виступили Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація та дитяча громадська організація «Оболонь-Гросмейстер». Шаховий фестиваль започатковано у 2002 році з метою популяризації шахів. За ці роки він набув популярності та став відомим у країнах Європейської спільноти за високим рівнем представництва.

За всі роки існування участь у фестивалі взяли близько 10 000 спортсменів, які представляли шахові клуби міст та областей України, а також зарубіжжя.

У різні роки проведення фестивалю в ньому взяли участь найтитулованіші, найвідоміші у сучасному шаховому молодіжному осередку спортсмени: міжнародний гросмейстер Спартак Височин, призер чемпіонату України, міжнародний гросмейстер Ольга Бабій, чемпіонка Європи серед дітей Вероніка Верем’юк, чемпіонка України, міжнародний гросмейстер Катерина Должикова, міжнародний майстер спорту з шахів Олег Будніков та інші.

У фестивалі 2019 року візьмуть участь понад 700 шахістів віком від 6 до 80 років, які виступатимуть у дев’яти турнірах фестивалю та представлятимуть шахові клуби Австрії, Франції, Іспанії, Швеції, Польщі, міст та областей України та міста Києва.

  

За інформацією відділу молоді та спорту



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.