КМДА Київська міська державна адміністрація


1 серпня 2019

4 серпня відбудеться акція-свято на підтримку грудного вигодовування «Надихаємо батьків, уможливлюємо грудне вигодовування»

У неділю, 4 серпня, з 11:00 до 19:00 відбудеться акція-свято на підтримку грудного вигодовування «Надихаємо батьків, уможливлюємо грудне вигодовування».

Захід проводиться у рамках Всесвітнього тижня грудного вигодовування цього року вдев’яте і  має власне позначення на мапі «Всесвітнього Альянсу за Грудне Вигодовування» WABA. Всесвітній тиждень грудного вигодовування – це щорічна акція Всесвітнього альянсу за грудне вигодовування під егідою ЮНІСЕФ, Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та їх партнерів, а також окремих осіб, організацій та урядів. Акція підтримується у 170 країнах світу.

Саме ексклюзивне грудне вигодовування безпосередньо пов’язане із зменшенням дитячої смертності у віці до п’яти років, поліпшенням здоров'я жінок протягом усього життя. Грудне вигодовування пов’язане з більш високими коефіцієнтами інтелекту (IQ та EQ) і, у довгостроковій перспективі, впливає на розширення ринку праці та економічний розвиток. За даними Світового банку, низькі показники грудного вигодовування свідчать про економічні втрати в розмірі близько 302 млрд доларів на рік або 0,49% світового валового національного доходу.

В Україні більшість дітей до 6-ти місяців позбавлені ексклюзивного грудного вигодовування, що є небезпечним для їх здоров’я та розвитку. Тому оргкомітет заходу закликає соціальних партнерів, які поділяють цінності та бачення заходу, долучатися як організаційні, інформаційні партнерів та учасники.

Захід відбудеться під патронатом Київської міської державної адміністрації.

Організатори: Національний рух на підтримку грудного вигодовування «Молочні ріки України», громадська органіація «Центр соціального лідерства»

Місце проведення: парк ім. Т. Шевченка.

Додаткову інформацію можна отримати в оргкомітеті заходу.

Національний рух  на підтримку грудного вигодовування «Молочні ріки України»:

Ксенія Соловей: (063) 148-06-29, е-пошта:[email protected]

ГО «Центр соціального лідерства», Октябрина Лісовська (050) 388 62 88, е-пошта:[email protected]

kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.