Головна  →  Новини  →  27 липня 2019

За півроку столичні підприємства сплатили понад 100 мільйонів гривень боргів із заробітної плати

Протягом січня-липня 2019 року підприємства-боржники виплатили 105,5 млн грн заборгованої заробітної плати. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда. Проте, за її словами, загальна ситуація із виплати заборгованості із заробітної плати залишається далеко від ідеальної.

«Тільки протягом липня було виплачено 16,2 мільйони гривень боргів. Але поряд із тим, на 1 липня борг із виплати заробітної плати у місті склав 173,3 мільйона гривень, що на 5,5 мільйона більше, ніж у попередньому місяці і на 19,6% у порівнянні з початком року. Тобто ми спостерігаємо досить невтішну тенденцію зі зростання боргів, а не їхнього зменшення», – зазначила Марина Хонда.

Так, станом на 1 липня 2019 року, борг існував на 71 столичному підприємстві, серед яких 39 підприємств державного сектору і 32 недержавного.

Майже 135,1 млн грн заборгували 46 діючих підприємств, а 30 млн грн заборгували такі, що перебувають у стадії ліквідації.

Серед державних підприємств найбільшими боржниками залишаються ті, що входять до складу ДК «Укроборонпром» (ПАТ «Завод «Маяк», ДП «НДІ «Квант», ДП КНДІ гідроприладів, ДП «КБ «Артилерійське озброєння» тощо); знаходяться у сфері управління Державного космічного агентства України, Мінрегіону, Мінінфраструктури, Міненергетики, Мінекології, АТ «Укрзалізниця», Мінагрополітики, Мінекономрозвитку та Фонду держмайна.

Основна причина наявності боргу на підприємствах недержавного сектору – це брак коштів через різке зменшення обсягу замовлень або їх відсутність; несвоєчасні розрахунки замовників за виконані роботи; неефективне управління майном.

Серед підприємств-боржників недержавного сектору найбільший обсяг заборгованості склався на ПАТ «Комерційний банк «Союз», ТОВ «ГРУП ДФ Інтернешнл Юкрейн», ПАТ «Трест «Київміськбуд-3», ПАТ «Банк Петрокоммерц-Україна» тощо.

Питання заборгованості постійно перебуває на контролі та розглядається на засіданнях міської та районних комісій із питань погашення заборгованості.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку