Головна  →  Новини  →  26 липня 2019

Від початку року на столичних комплексах здійснено майже 2 284 зважувань транспортних засобів – Микола Поворозник

Від початку 2019 року на столичних комплексах вагового контролю здійснено 2 284 зважувань транспортних засобів та виявлено 92 порушення. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Загалом у столиці працюють 5 вагових комплексів, які придбано за кошти міського бюджету для запобігання руйнування автомобільних доріг, відповідно – зменшення обсягу коштів для їх ремонту. Тут у цілодобовому режимі працюють 23 інженери-інспектори комунального підприємства «Центр організації дорожнього руху», які пройшли фахове навчання», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, наразі існує правовий вакуум у питанні здійснення габаритно-вагового контролю на вулицях і дорогах міст та інших населених пунктів.

«Таким чином, органи місцевого самоврядування позбавлені можливості реального впливу на запобігання та недопущення руйнування доріг, власниками яких вони є. Тож разом із працівниками Центру організації дорожнього руху контроль автомобільного транспорту мають здійснювати працівники Державної служби України з безпеки на транспорті (Укратрансбезпека), до повноважень якої входить здійснення габаритно-вагового контролю на автомобільних дорогах загального користування», – пояснив Микола Поворозник.

Він зауважив, що загалом час зважування одного транспортного засобу займає 5 хв.

«Досить тривалий час забезпечити повноцінну роботу усіх вагових комплексів нам не вдавалося через відсутність представників Укртрансбезпеки. Проте наразі ми досягли домовленості – до вагових комплексів закріплено працівників Укртрансбезпеки, і з 23 липня 2019 року вони всі працюють на повну потужність. За цей короткий період часу зважено 347 машин, із них 31 авто з перевищенням ваги. Впевнений, що спільна співпраця допоможе зберегти дороги міста та скоротить витрати з міського бюджету на їх ремонт», – підкреслив Микола Поворозник.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку