Головна  →  Анонси  →  16 липня 2019

24 липня столиця традиційно відзначить День українського національного прапора

24 липня у сесійній залі Київської міської ради відбудуться урочистості до Дня українського національного прапора в Києві за участю керівництва секретаріату Київської міської ради, Київської міської державної адміністрації, депутатів Київради та учасників історичної події 24 липня 1990 року. Про це йдеться у розпорядженні Київського міського голови.

Нагадаємо, що саме в цей день, 29 років тому, за 13 місяців до проголошення Незалежності України на Хрещатику, 36 замайорів український синьо-жовтий прапор. Доленосне й сміливе на той час рішення підняти національний прапор на флагштоці біля столичної мерії ухвалили депутати Київради XXI скликання: за нього проголосувало 13 із 22 присутніх членів президії.

Підтримати цей важливий для всієї країни крок прийшли на Хрещатик близько 200 тисяч киян. Національний прапор освятили у Софійському соборі та почесною ходою принесли до будівлі Київради. О 19:00 його підняв поруч із державним прапором Української РСР тодішній заступник голови Київради Олександр Мосіюк. І ця подія відіграла значну роль у становленні Української державності.

kyivcity.gov.ua


 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку