КМДА Київська міська державна адміністрація


15 липня 2019

Величезний провал на дорозі зупинив тролейбуси з Виноградаря на Петрівку

Через аварію на колекторі, відучора перекрито рух транспорту по вул. Мостицькій. Аварія на каналізаційному колекторі глибокого залягання діаметром 1500 мм сталася в районі вул. Мостицької, 9. Місце аварії частково знаходиться на проїжджій частині.

Тут з’явився великий провал у грунті. Через газову корозію було пошкоджено трубопровід. Водії автотранспорту намагаються об'їхати провал по пішохідних тротуарах. Перекрито рух транспорту, зокрема припинено курсування тролейбусів № 25, 28.

Київводоканал звернувся до водіїв з проханням вибирати альтернативні маршрути, плануючи свої поїздки.

Водопостачання та водовідведення – без обмежень.

У Київводоканалі пояснили, що колектор, на якому сталася аварія, було збудовано в 1975 році із залізобетону. Проблема залізобетонних колекторів, які будувалися в радянські часи та є не стійкими до газової корозії, має місце не тільки в Києві, а й у всіх містах України.

Протяжність каналізаційних мереж у Києві – близько 3000 км. Київводоканал докладає максимум зусиль для запобігання аварійних ситуацій шляхом санації старих колекторів та будівництва нових – із сучасних матеріалів.

На місці аварії працюють фахівці Київводоканалу. Місце аварії огороджене, найближчим часом будуть встановлені обставини аварії та визначено строки її ліквідації.

vechirniy.kyiv.ua

Величезний провал на дорозі зупинив тролейбуси з Виноградаря на Петрівку

Фото «Вечірнього Києва» 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.