Головна  →  Новини  →  12 червня 2019

Укрпошта та Інститут національної пам'яті представили марки до 100-річчя Української революції

9 червня 2019 року відбулася презентація нової серії поштових марок ʺЗбройні формації Української революції 1917-1921 рр.ʺ - спільного проекту Укрпошти і Українського інституту національної пам’яті.

Серія марок, що започаткована на вшанування 100-річчя Української революції 1017-1921 років, присвячена військовим частинам, що сто років тому боролись за українську державність. Серію розпочинають дві поштові марки: ʺСтрілець Української Галицької Арміїʺ і ʺКозак кінного полку Чорних запорожцівʺ. Наступного року побачать світ ще три марки серії.

Урочиста церемонія спецпогашення перших марок серії була приурочена до 100-річчя Чортківської офензиви - визначної військової операції Української Галицької Армії.

Спецпогашення відбулося у центральній залі Національного військово-історичного музею за участю Міністра інфраструктури Володимира Омеляна, Генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, заступника Голови Інституту національної пам’яті Володимира Тиліщака та заступника директора музею Ярослава Тинченка.

ʺЯ б дуже хотів подякувати всім авторам, які долучилися до створення цієї марки. Інституту національної пам’яті, який всіляко плекає наші потуги і нагадує, що немає нового, немає чогось надзвичайного, немає магії – історія розвивається по спіралі. І сьогодні, в ХХІ столітті, ми знову, в першу чергу, відстоюємо свою державу, силу і зброю. Тому так само, як ці воїни стояли 100 років тому за Україну, українці знову стоять на східних теренах нашої державиʺ, − заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Це та наша історія, яку ми повинні знати, якою ми маємо пишатися. Одна з марок присвячена кінному полку Чорних запорожців, а сьогодні одна з бригад, яка захищає територію України від російської агресії, також носить ім'я Чорних запорожців. Це такий зв'язок між тим часом і сьогоденням”, - сказав заступник Голови Інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак.

Відео 5 каналу

Номінал марок – 8,00 грн. Тираж кожної марки – 130 000 примірників.

Автор поштових марок, конвертів ʺПерший деньʺ - Валерій Руденко, український художник, відомий філателістам за серіями поштових марок ʺЛокомотивобудування в Україніʺ, ʺВагонобудування в Україніʺ, ʺІсторія пожежного транспортуʺ.

Фото: Міністерство інфраструктури

uinp.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку