КМДА Київська міська державна адміністрація


4 липня 2019

5 липня оголосять вистави-фіналісти Другого всеукраїнського фестивалю-премії «ГРА»

5 липня о 16:15 відбудеться прес-конференція, на якій оголосять шорт-лист 12 вистав-фіналістів Другого всеукраїнського фестивалю-премії «ГРА». Показ цих вистав відбудеться у листопаді на різних театральних майданчиках столиці.

Проект реалізується за підтримки Міністерства культури України та Департаменту культури КМДА.

Друга «ГРА» стартувала на початку поточного року і зібрала до розгляду прем’єри, що вийшли у період з 1 січня по 31 грудня 2018 р. Заявки надходили з різних регіонів України від різних за формою власності і форматом роботи театральних колективів.

Далі Експертна Рада фестивалю (складається з відомих і компетентних театральних критиків, театро- і музикознавців) із 84 заявників обрала 30 кращих. Саме вони потрапили до лонг-листа і продовжили боротьбу. Протягом березня-червня експерти подорожували містами України і переглядали вистави з лонг-листа наживо. І вони вже зробили свій вибір.

Оголосять переможців фестивалю члени Міжнародного журі наприкінці листопада. Найкращих виконавців нагородять дипломом лауреата та грошовою винагородою на реалізацію нового творчого проекту.

Місце проведення: Київський національний театр оперети, вул. Велика Васильківська, 53/3.

Акредитація представників ЗМІ обов’язкова за тел.: 096-629-25-18 або[email protected].

Довідково.

«ГРА» («GRA» («GreatRealArt») була заснована Національною спілкою театральних діячів України минулоріч. Подібний проект проходив вперше в історії країни і виявився успішним. Про це засвідчили позитивні відгуки театральних критиків, як українських так і зарубіжних, відгуки глядачів і кількість цьогорічних театральних колективів – учасників проекту. Кількість учасників, що пройшли технічний відбір, збільшилася з 70 до 83.

Фестиваль має встановлені етапи і правила. «GRA» проводиться на конкурсній основі один раз на рік за підсумками минулого календарного року.

kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.