КМДА Київська міська державна адміністрація


27 червня 2019

Національна безкоштовна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів

Торгівля людьми є однією з галузей кримінального бізнесу, що розвивається найбільш стрімкими темпами в світі. Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини.

В умовах сьогодення Україна також є країною з високими ризиками внутрішньої експлуатації. Складна економічна ситуація в країні та неможливість працевлаштування спонукає значну частину населення до виїзду за кордон, проте особи у складній економічній ситуації можуть прийняти будь-яку пропозицію без обговорення деталей працевлаштування, яку отримують з неперевірених джерел, що часто робить їх легкою здобиччю для торговців людьми. Жертвами цього злочину стають і жінки, і чоловіки, і діти, які потерпають від його різноманітних форм, серед яких примусова праця, сексуальна експлуатація, примусове жебрацтво, вилучення органів тощо.

Чинним законодавством України особам, постраждалим від торгівлі людьми, гарантується комплексна допомога – психологічна, соціально-педагогічна, соціально-медична, юридична, допомога у працевлаштуванні та перекваліфікації, тощо.

Особа, яка постраждала від торгівлі людьми, має право отримати особовий статус, який у подальшому дасть змогу отримати кваліфіковану психологічну, медичну, правову, соціальну допомогу, допомогу у працевлаштуванні та перекваліфікації, реалізації права на освіту; допомогу в тимчасовому притулку; одноразову матеріальну допомогу.

Телефон національної безкоштовної «гарячої лінії» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0(800)-505-501 (зі стаціонарних телефонів) та «527» (з мобільних телефонів) дзвінки безкоштовні.

 
За інформацією Оболонського районного 
у місті Києві відділу державної реєстрації
актів цивільного стану Головного територіального
управління юстиції у місті Києві



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.