Головна  →  Новини  →  26 червня 2019

Міжнародна місія зі спостереження за виборами у Оболонській РДА

Сьогодні, 26 червня 2019 року до Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації завітали довгострокові спостерігачі Міжнародної місії зі спостереження за виборами Марша Вайнермен та Азат Ішмухамедов. Гості поспілкувались з керівником апарату Оболонської райдержадміністрації Іриною Пашко та заступником начальника відділу ведення Державного реєстру виборців Олександром Микитенком.

Учасники зустрічі ґрунтовно обговорили питання щодо проведення виборчого процесу, згідно функцій районної адміністрації. Гостей цікавили питання дотримання чинного законодавства при підготовці та проведенні виборів в районі .

«В Оболонському районі виборчий процес проходить в межах чинного законодавства та згідно календарного плану основних заходів, затвердженого Центральною виборчою комісією. Здійснюються всі заходи, спрямовані на створення необхідних умов, в межах повноважень адміністрації, для роботи виборчих комісій, а також вільного та демократичного волевиявлення громадян», – зазначила Ірина Пашко.

Слід зазначити, що 11 червня 2019 року – Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі БДІПЛ/ОБСЄ офіційно відкрило Місію зі спостереження за достроковими парламентськими виборами, що відбудуться 21 липня в Україні. Розгортання місії здійснюється за запрошенням української влади. Місію очолює Посол Алберт Йонссон, до складу основної команди входять 19 експертів, що базуються в Києві. БДІПЛ також звернулося до країн-учасниць ОБСЄ з проханням направити 100 довготермінових спостерігачів, які будуть розміщені по всій країні в міжнародних групах з двох осіб з 18 червня. Крім того Бюро клопотатиме, щоб держави-учасниці направили 750 короткострокових спостерігачів, які прибудуть за декілька днів до дня виборів.

У день виборів місія зі спостереження за виборами БДІПЛ разом з Парламентською Асамблеєю ОБСЄ, Парламентською Асамблеєю Ради Європи, Європейським Парламентом і Парламентською Асамблеєю НАТО стежитимуть за відкриттям виборчих дільниць, голосуванням, підрахунком бюлетенів та зведенням результатів голосування.

Перейти до спискуВерсiя для друку