КМДА Київська міська державна адміністрація


25 червня 2019

Літо – час колекціонувати яскраві спогади!, - запевняють у біблотеці ім. С.Чекаліна - на Пріорці

Творча майстерня «Скринька див» в біблотеці ім. С.Чекаліна - на Пріорці працювала над ексклюзивними заготовками для майбутніх колекцій. 
Вправні майстренята майстерні, а заодно ще й юні ботаніки, на черговому занятті познайомилися з основними правилами створення гербарію і створили ось такі яскраві та милі блокноти для гербарію та коробочки для мушель чи камінчиків.
Хто з допитливих малюків не любить зібрати під час прогулянки букетик польових квітів? Квіти простоять пару днів і в'януть, викликаючи засмучення юного натураліста, а нерідко - і сльози. Але є вихід і це – гербарії. Окрім того, збираючи рослини, дитина запам'ятовує їх назви і те, як вони виглядають.

Юний ботанік вчиться виконувати певні правила, дотримуватися послідовності дій. Оформлення гербарію вимагає акуратності і зібраності, адже сухі рослини дуже крихкі. Для збору рослин зовсім не обов'язково виділяти спеціальний час. Цим можна урізноманітнити звичайну прогулянку. Ніколи не зривайте поодинокі рослини, а вибирайте місця їх великого скупчення. Таким чином ви не нашкодите даному виду. 
"Дайте дитині можливість оформити гербарій на свій смак. Разом з дитиною відшукайте інформацію про рослини з вашої колекції: де росте, коли цвіте і плодоносить, скільки років живе",- розповідають у бібліотеці. 
Ну, що, вирушаємо у експедицію за яскравими спогадами?!

За інформацією біблотеки ім. С.Чекаліна - на Пріорці



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.