КМДА Київська міська державна адміністрація


19 червня 2019

Гендерний паспорт як основа правильного бюджетування міста – у Києві пройшов масштабний гендерний форум (+фото)

Гендерна рівність в органах державного управління та місцевого самоврядування, протидія насильству у родинах, рівний доступ до соціальних послуг – ці та інші питання обговорювали сьогодні на Першому київському соціально-економічному форумі, організованому за ініціативи заступниці голови КМДА Марина Хонди.

У Форумі «Соціальні права як механізм розвитку гендерно-збалансованого людського капіталу» взяли участь заступниця Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Олександра Чуркіна, заступниця Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба. До обговорення проблем гендерної рівності долучилися представники міжнародних організацій, серед яких голова офісу ООН Жінки в Україні Анастасія Дівінська, президентка Western NIS Enterprise Fund Ярослава Джонсон, заступниця Голови Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в Україні Маріна Петров, директорка Фонду Олени Пінчук Ольга Руднєва, Віце-президентка ГС «Спілка жінок України» Анна-Вікторія Воронцова, Почесний посол фонду ООН з питань народонаселення в Україні Марія Єфросініна та інші.

Всього у форумі взяли участь близько 300 представників громадських, міжнародних організацій, органів місцевого самоврядування та бізнесу.

За словами заступниці голови КМДА Марина Хонди, Київ – велике місто, де проживає чотири мільйони осіб, і куди кожен рік прибуває 200 тисяч нових жителів. Столиця має брати до уваги їх потреби, у залежності від того, це чоловік, жінка чи дитина.

«Ми збирали статистику по усім структурам і виявили, що не всі райони ведуть облік потреб населення в гендерному розрізі. А саме від цього залежить, як треба фінансувати соціальні послуги з міського бюджету», – зазначила Марина Хонда.

Вона також висловила думку, що на розробку гендерного паспорта Києва потрібно близько трьох місяців, і саме на основі цих даних мають формуватимуться бюджетні запити.

«Ми ставимо амбітну ціль протягом трьох місяців розробити гендерний паспорт столиці. Також хочемо зробити його мобільним, сподіваємося врахувати особливості міста Києва, до кінця року вийти з Концепцією і забезпечити правильне фінансування соціальних послуг, які місто здатне надавати», – зауважила Марина Хонда.

За результатами роботи форуму будуть напрацьовані рекомендації для органів державної влади та місцевого самоврядування  щодо інтеграції сучасних соціальних, у тому числі гендерних підходів у робочі програмні документи та управлінську практику.

Перший київський соціально-економічний форум «Соціальні права як механізм розвитку гендерно-збалансованого людського капіталу».

 IMG_6955.jpg

IMG_6904.jpg

IMG_6871.jpg

IMG_6872.jpg

IMG_6887.jpg

IMG_6946.jpg

IMG_7003.jpg

IMG_6936.jpg

kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.