Головна  →  Новини  →  13 червня 2019

Дитячі пустощі з вогнем можуть призвести до трагічних наслідків, - Оболонське РУ ГУ ДСНС України в м. Києві

Щодня підрозділи ДСНС ліквідовують сотні пожеж по всій території країни, значна частка яких виникає саме у житловому секторі.

В основі небезпечних ігор лежить безмежна допитливість малюків, бажання пізнати навколишній світ та наслідування дорослим, які щоденно користуються вогнем. Також, відсутність нагляду з боку дорослих та невмілі дії в екстремальних ситуаціях найчастіше призводять до трагічних наслідків.

Фахівці ДСНС постійно проводять навчання населення правилам та діям на випадок виникнення надзвичайних подій. Особливу увагу працівники служби цивільного захисту звертають на виховання підростаючого покоління. Зокрема, систематично в рамках проведення акції «Тиждень безпеки життєдіяльності» рятувальники відвідують навчальні заклади, де проводять відповідні уроки, метою яких є виховання у підростаючого покоління навичок обережного поводження з вогнем, усвідомлення небезпеки, а також підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань пожежної безпеки, попередження загибелі дітей на пожежах та недопущення інших надзвичайних ситуацій за участю дітей.

Також задля недопущення виникнення пожеж, загибелі і травмування на них людей фахівці ДСНС України постійно проводять профілактичні рейди в житловому секторі. Подібні заходи проводяться систематично, аби навчити населення діям у разі виникнення різного роду надзвичайних подій.

Рятувальники ДСНС звертаються до батьків з проханням не залишати дітей без нагляду, тримати сірники та запальнички у недоступних місцях. Пам'ятайте: майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику Служби порятунку, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Контролюйте розваги дітей та особистим прикладом навчайте їх правилам безпечної поведінки. Пояснюйте малюкам небезпеку і наслідки гри з вогнем. Пам'ятайте, що життя ваших дітей залежить лише від вас самих!

Оболонське РУ ГУ ДСНС України в м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку