Головна  →  Новини  →  13 червня 2019

Фахівці Служби порятунку 101 спільно з водолазами-рятувальниками провели профілактичний рейд з громадянами, котрі відпочивали на Оболонській набережній

Рятувальники провели профілактичний рейд по воді та продемонстрували громадянам способи і методи порятунку потопаючих

Літня спека тільки починається, але вже досить велика кількість киян та гостей столиці надають перевагу відпочинку біля прохолодної води. Зазвичай, громадяни направляються до найближчого водоймища та не переймаються тим, що обране місце є небезпечним для купання та занурювання. Через деякий час перебування на березі озера чи річки, людина втрачає пильність та «рятується» від спеки в прохолодній воді. Саме в такі моменти й може трапитись лихо, адже недотримання правилам безпечного відпочинку рідко обходиться без наслідків.

Нажаль, статистичні дані вкрай невтішні, адже з початку року на акваторіях Києва загинуло 30 осіб, 21 особу врятовано. У порівнянні за аналогічний період минулого року загинуло 20 людей, 7 врятовано. Лише за червень 2019 року маємо 8 загиблих на воді та 4 врятованих. На листі паперу – це лише цифри, а в реальному житті – це обірвані життя та зламані долі людей. Чи справді екстримальний відпочинок та хвилинне задоволення варте цього?

Столичні рятувальники не втомлюються проводити профілактичні заходи та попереджати киян та гостей столиці про небезпеку.

Так, 5 червня фахівці Служби порятунку 101 спільно з водолазами-рятувальниками провели профілактичний рейд з громадянами, котрі відпочивали на Оболонській набережній.

Водолази Київського гарнізону продемонстрували способи і методи порятунку потопаючих та пояснили усі складності, з якими може зіткнутися непідготовлена людина під час рятування людини, яка тоне. Також, рятувальники показали, як правильно надавати потерпілому першу домедичну допомогу та проводити реанімаційні заходи. Відпочиваючі на власні очі побачили, скільки зусиль треба докласти аби витягнути людину з води та ще запобігти захлинанню водою.

У свою чергу представники Головного управління ДСНС України у м. Києві поспілкувались з відпочиваючими та пояснили, які наслідки можуть бути в результаті недотримання правил безпечного відпочинку на воді. Особливу увагу наголосили на тому, що варто з відповідальністю підходити до вибору місця для купання та пірнання.
Наостанок рятувальники застерегли від необдуманих вчинків, таких як: запливи від берега до берега, пірнання у нетверезому стані, плавання на надувному матраці по судовому ходу, стрибки у воду з мостів та інше.

Нажаль, в той час, як проходив профілактичний захід, до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про те, що на акваторії річки Дніпро виявлено потопельника. Тож, водолази-рятувальники одразу направились до місця виклику, а невтішна статистика в черговий раз змінила свою цифру...

 

Інформація - Оболонське РУ ГУ ДСНС України в м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку